Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Nu är det sommarlov!

2020-06-12

Det blev en solig och speciell skolavslutning på Marieborgsskolan i år. Under fredagsförmiddagen samlades elever och personal på skolgården för att på ett smittsäkert sätt fira in sommarlovet med musik, tal och var det inte en tår som skymtades i rektorns ögonvrå?

Ja en sak är säker, årets skolavslutning blev annorlunda men inte desto mindre stämningsfull. Under normala omständningheter hade Marieborgsskolan firat in sommarlovet genom en traditionell ceremoni i Vita Kyrkan. Men i år kom coronaviruset i vägen och satte stopp  för det. Skolans elever och personal bestämde sig för att göra det bästa av situationen och hålla skolavslutningen på skolgården.

Personal framför skolan på avslutningen

Både gamla och nya inslag

- Det blir både en avslutning med både gamla och nya inslag, berättar skolans rektor Ann-Catrine Leicht som i år firar sin nionde skolavslutning på Marieborgsskolan. 

Hon förklarar att de håller fast i de mer traditionella inslagen med fanor, psalmer och rosor men att de också tagit vara på de nya möjligligheterna som en skolavslutning utomhus innebär.

- Jag har bytt ut mitt traditionella tal mot ett lite mer showigt nummer som lämpar sig bättre här på skolgården än i kyrkan. Vi får se hur det går, skrattar Ann-Catrine. 

Stipendium till alla sexor

Nytt för i år är också att det är skolans sjätteklassare som planerat avslutningen. I år får även alla sexor få ta emot ett stipenium.

- Jag är så stolt över alla våra elever! Det känns både fint och viktigt att vi i år uppmärksammar alla sexor för deras fina prestationer och insatser under året, säger Ann-Catrine.

Rektor och en elev på skolavslutningen

Alltid "marieborgare"

Så är det sista genrepet över och de glest utplacerade stolarna på skolgården börjar fyllas med ivriga och pirriga barn och elever. Snart är det äntligen dags för sommarlov.

- Det är alltid känslosamt så här på avslutningsdagen, säger Ann-Catrine. Jag önskar alla elever och kollegor ett riktigt härligt och njutsamt sommarlov. Till våra sexor vill jag skicka med att de inte ska glömma bort att de alltid kommer vara "marieborgare". Vi finns alltid här om det är något.

Sidan senast granskad den 12 juni 2020