Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Maskerad på förskolan Arabia

2020-06-03

En tiger på förskolan Arabia? Ja det stämmer faktiskt! Under onsdagen bjöd personalen på avdelning Röd barnen på maskeradfest. Prinsessor, Prussiluskan, tigrar och superhjältar skrattade, lekte och fikade tillsammans i solen.

- Jag älskar att ge barn upplevelser! Säger Maritha Larsson, förskollärare på förskolan Arabia. 

Tillsammans med sina kollegor på avdelningen Röd har hon arrangerat dagens maskeradfest med fiskedamm, dansstopp, fika och självklart möjlighet till fri lek. Just lekens betydelse är något Maritha betonar vikten av.

- Det gäller att inte planera för mycket. Den fria leken är både otroligt viktig för barnen utveckling och något som dom tycker är roligt.

Två barn utklädda till tiger och Star Wars som fikar

Fröknar som spexar

På maskeradfesten är inte bara barnen utklädda, även personalen har klätt ut sig till bland annat Prussliuskan, superhjältar och en julgran. 

- Barnen gillar när vi fröknar spexar till det. Det behöver inte vara så korrekt hela tiden. Vi har roligt tillsammans! Säger Maritha som för dagen är utklädd till ekorren "Kurre".  

Maritha utklädd till ekorre

Kommit varandra närmare under pandemin

Precis som för många andra verksamheter har coronapandemin även påverkat förskolan. Sedan mitten av maj är barnen utomhus större delen av dagarna för att minska antal situationer där risken för smittspridning är extra hög. Det förändrade arbetssättet har öppnat upp för nya sorters samarbeten och relationer mellan avdelningarna. 

- Coronapandemin har gjort att vi kommit varandra närmare mellan avdelningarna, både vad gäller kollegor och barn. Vi gör mer saker tillsammans och barnen leker över avdelningsgränserna, säger Maritha.

Fröknar utklädda på maskeraden

Maritha och "kattpojken" vid fiskedammen

Flicka bredvid en clown

Prussiluskan med ett barn i knät

Sidan senast granskad den 3 juni 2020