Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Julklapp till anställda stöttar utsatt restaurangbransch

2020-12-04

Lagom till jul kommer ytterligare ett stödpaket för näringslivet som samtidigt blir en extra julklapp till de anställda i kommunen. Ett presentkort på 500 kr för lokala restauranger kommer att distribueras efter Lucia.

Det här är en riktad satsning till den del av näringslivet som är särskilt utsatt under coronapandemin. Samtidigt vill kommunen ge en extra uppmuntran till alla som sliter i kommunorganisationen med att skapa livskvalitet i dessa svåra tider.

Det är speciellt att jobba inom kommunen just nu, säger Anders Björlin, kommundirektör. Vi behöver inse hur viktiga vi alla är och att det vi jobbar med verkligen gör skillnad. Genom den här idén använder vi våra resurser på ett innovativt sätt som jag hoppas ger glädje och livskvalitet åt många.

Stora verksamheter inom kommunen har också köpt handelns presentkort via Citysamverkan och det här blir som ett komplement till det, säger Anders Björlin. Totalt är det hittills cirka 2,5 miljoner kronor som vi hjälper till med.

Gäller kommunanställda och anslutna restauranger

Presentkortet ges till alla som jobbar inom någon av de kommunala verksamheterna. Även timvikarier som är extra viktiga för kommunen i dessa tider får presentkort. Erbjudandet gäller dock inte de kommunala bolagen.

Västervik Framåt har fått uppdraget att ansluta som många restauranger som möjligt till tjänsten för att få en så bra spridning som möjligt.

Det är viktigt att vi hjälps åt att sprida det här, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande. Vi vill få ut stödet nu när det är som tuffast och även uppmana medarbetarna att utnyttja fler restauranger runt om i kommunen så att så många som möjligt för del av stödet.

Är det coronasäkert?

Restaurangerna har genomfört många åtgärder för att skapa så coronasäkra miljöer som möjligt, fortsätter Dan Nilsson. Just nu uppmuntrar vi till takeaway och det är ett krav att restaurangen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att man ska få vara med. Det ligger dock ett stort ansvar på individen att hålla avstånd i kö och att inte gå ut med symptom. Om det blir folksamlingar behöver man välja en annan dag eller restaurang för att nyttja erbjudandet.

Vi kan alla hjälpas åt att göra skillnad. För att det här ska funka behöver vi kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt, menar Dan Nilsson. Säkerheten är oerhört viktig. Jag hoppas och tror att alla vill och kan handla på ett klokt sätt nu när vi kommit så här långt in i coronapandemin.

Tillsammans tar vi oss genom krisen, avslutar Dan Nilsson

Sidan senast granskad den 4 december 2020