Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Försvinnande goda saffransbullar från Café Fridkulla

2020-12-09

Café Fridkulla håller öppet på ett smittsäkert sätt. Genom fönstret säljer de sina populära kakor, bakverk och försvinnande goda räksmörgåsar. Och såklart saffransbullar nu i juletider! Allt som take away. 

Sju sorters kakor, tosca, kanelbullar och chokladbollar. Genom fönstret syns ett dignande kakfat. För även om mycket är annorlunda i världen just nu, så är Fridkullas kakor och bakverk precis lika goda som vanligt. 

Vi saknar våra kunder! Många tror nog att vi fortfarande har stängt. Men vi finns här och håller öppet med en jättebra smittsäker lösning, Säger Susanne Alnefjord som är handledare för den dagliga verksamheten. 

Olika sorters kakor

Bakom kassan, tillfälligt uppbyggd bakom fönsterrutan, står Maria Jönsson och sprider julstämning till kunderna. Hon vurmar lite extra för julen och börjar tidigt med att baka saffransbullar, julkakor och göra julgodis.

Slarva inte med jästiden, tipsar hon. För att få goda, saftiga bullar är det viktigt att de får jäsa i lugn och ro.

Maria bredvid kakbordet

Glada över att ha öppet igen

De är tre personer som hjälps åt i serveringen, numera take away-luckan. Bakom Maria står Lena Hultqvist och Jennie Svensson redo. Två riktiga veteraner som har varit med nästan ända sedan Fridkulla öppnade upp för snart 30 år sedan. När verksamheten var tvungen att hålla stängt under våren och sommaren blev det tomt. Och tråkigt. I slutet av sommaren kunde Susanne berätta för deltagarna att de äntligen kunde öppna upp igen. Jennie minns sin reaktion med ett leende.

Jag ropade rakt ut av glädje när Susanne ringde och berättade. Jublade! Äntligen! Säger hon och skrattar.

Jennie med ett fat saffransbullar

Saffransbullar storsäljare

Storsäljaren just nu är saffransbullarna. Men de ska vara utan russin. Det är de alla tre överens om. På Fridkulla bakar de en variant av den traditionella saffransbullen, med vanilj och socker istället för russin. 

Jättegoda! Säger Lena och ställer fram ett fat fyllt av nygräddade bullar.

De håller öppet ända till 23 december och även i mellandagarna. För den som vill slippa stök med julbak men ändå njuta av kakor och bakverk har Lena ett förslag:

Beställ dina julkakor från oss. Smidigt och gott,

Lena med en take away-påse

Sidan senast granskad den 9 december 2020