Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Följ med på smalspårsresan 6 juni!

2020-06-02

Följ med på en resa i tid och musik och fira 6 juni på ett annorlunda sätt i år.  Länsmusiken i Kalmar län bjuder på en digital musikalisk resa ombord på smalspåret som är Sveriges första byggnadsminnesförklarade järnväg. Resan ringlar fram i naturskön miljö mellan Hultsfred och Västervik. På rälsbussen och vid en del av de pittoreska stationerna väntar musikaliska överraskningar.

Vår värd Tage, känd från sina fiktiva radioutsändningar från folkhemmets 1950-tal leder oss genom resan och vårt firande av Nationaldagen. Tage gör inslag på Länsmusikens facebook under dagen. Med på resan är Filip Jers, Dimpker Brothers, Vena Musikkår, Mollie Minott, med flera.

Tage har redan fått ett telegram från Hultsfred:

”Hultsfreds kommun vill önska er lycka till på denna tidsresa i musikens tecken. Tänka sig att alla vi som lyssnar och tittar kan följa med var vi än befinner oss i tid och rum...."

Smalspårsresan genomförs tack vare samarbete med föreningarna Smalspåret Växjö-Västervik och Tjustbygdens Järnvägsförening. Förstnämnda ansvarar för sträckan Växjö-Hultsfred som färdigställdes i etapper åren 1895–1922. Banan mellan Hultsfred och Västervik är 71 kilometer lång och byggdes 1876–1879 och sköts av Tjustbygdens Järnvägsförening.

På stationerna kan vi tyvärr inte ta emot publik i år. Tag plats i fåtöljen och följ istället resan på Länsmusikens facebook!

Länk till Länsmusikens facebook-sida

Medverkande:

Tage - Martin Ibohm
”Dolly Dots" med Sandra, Millan & Marlene

Vena Musikkår
Dimpker Brothers
Mollie Minott
Överums musikkår
Filip Jers
Ville Bromander
Gunnebo musikkår
Västerviks manskör
Torbjörn Westman
Stråkkvartett från Camerata Nordica

Tidtabell den 6 juni:

9:30 Facebooksändningarna startar
15:15 Facebookssändningarna avslutas

Arrangör:

Länsmusiken i Kalmar län

Medarrangörer:

Västerviks kommun
Tjustbygdens Järnvägsförening
Hultsfreds kommun
Vimmerby kommun

Sidan senast granskad den 2 juni 2020