Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Distansstudenter välkomnas tillbaka i höst

2020-05-29

Regeringen har nu lättnat på restriktionerna för gymnasieelever och vuxenutbildning vilket gör det möjligt för oss att återgå till normal utbildning i klassrum efter sommaren. Det är fortfarande ett allvarligt läge och restriktioner om avstånd och hygien gäller fortfarande. För Komvux är det inte helt klart om delar i verksamheten fortfarande behöver bedrivas på distans. Mer information om det kommer inom kort.

- Det är ett glädjande besked säger Magnus Bengtsson, skolchef. Nu kan lärare och elever, i alla fall på gymnasiet ta sommarlov och veta vad som gäller till skolstart. Det har varit en tuff tid för många och jag är både tacksam och stolt för att vi lyckats genomföra det här. Vi får återkomma med vad som gäller för Komvux. Stort tack till alla.

- Många andra restriktioner gäller dock fortfarande, enligt Magnus, till exempel extra god hygien och att vara noga med symptom och att hålla avstånd. Vi är långt ifrån över den här krisen och skolan kommer fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Studenten fortfarande under restriktioner

Studenten på gymnasiet är fortfarande under restriktioner och kommer att hanteras som planerat. De nya direktiven gäller från efter skolavslutningen och bör ses som en inriktning för hösten och skolstart. Jörgen Jonsson, gymnasie- och vuxenutbildningschef är också lättad och tacksam:

- Nu har vi en plan för studenten som vi kommer att genomföra och det kommer att bli bra. Restriktionerna finns ju där av en anledning och vi har gjort vad vi kan för att få till det så bra som möjligt, säger Jörgen Jonsson. Som student i år blir du verkligen unik.

- Vi vill passa på att tacka alla på Gymnasiet, Komvux och inte minst alla elever som gjort stora ansträngningar i detta. Det blir ett år att minnas för oss alla och vi hoppas att vi går stärkta ur detta med nya erfarenheter som vi får nytta av framöver, avslutar Jörgen Jonsson och Magnus Bengtsson.

Beslutet påverkar också Campus. 

Sidan senast granskad den 29 maj 2020