Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Blackstadmålning på BANK! Västervik Street Art Festival utsedd till världens bästa muralmålning i augusti

2020-09-03

Case Maclaims Pippi Långstrump-inspirerade muralmålning på Blackstad skola har röstats fram till världens bästa muralmålning i augusti månad! Det är användarna av street art-appen och webbsidan Street Art Cities som varje månad gör en omröstning på sin plattform där de listar månadens 100 bästa muralmålningar. I augusti, som är årets kanske muraltätaste månad, var förutom Case Maclaims målning även Smugs målning i Edsbruk, Curtis Hyltons på Gamleby Bio och TelmoMiels på Gamleby Bowling nominerade.

- Jag tycker att det alltid är lite knepigt att ”tävla” i konst, men vi är såklart superglada över att folk över hela världen uppskattar den konst vi tagit till kommunen i och med BANK! 2020, säger projektledaren Albin Wiberg.

Inte nog med att Case Maclaim kammade hem förstaplatsen, TelmoMiel slutade på en fin fjärdeplats, Curtis Hylton blev 21:a och Smug landade på plats 37.

- Om något så visar det, som vi sagt flera gånger tidigare, vilken hög konstnärlig nivå som årets festival höll. Det är världsklass rakt över och jag misstänker att Street Art Cities har sparat några av våra målningar till september månads omröstning. Det skulle sitta fint med en dubbel , konstaterar Albin Wiberg avslutande.

Fakta BANK! 2020

Festivalen arrangerades för andra gången under de två sista veckorna i augusti 2020 av Västerviks kommun och finansierades av Tjustbygdens Sparbank. Denna gång flyttade BANK! till de nordligare delarna av Västerviks kommun.

Årets BANK! resulterade i 20 väggar, 3 markmålningar, 33 elskåp och mängder med andra konstnärliga uttryck som pärlplattor och stickningar i 12 orter (Blackstad, Edsbruk, Gagersrum, Gamleby, Helgenäs, Kvistrum, Loftahammar, Skaftekulla, Ukna, UIlevi, Odensvi, och Överum).

Målningarna täcker hela 2600 kvadratmeter.

bild från Blackstad Skola målad av Case Maclaim

Sidan senast granskad den 3 september 2020