Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Biblioteken i Västerviks kommun lyfter fram distanstjänsterna

2020-03-25

Nu i hemmasittartider vill biblioteken i Västerviks kommun lyfta sitt digitala bibliotek. Bibliotekets tjänster är öppna dygnet runt via webbsidan, samt apparna Biblio och Pressreader. I Biblio kan låntagaren söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både on- och offline.

- Med det vanliga lånekortsnumret får man tillgång till bibliotekets sortiment. Pressreader har tidningar från 100 länder på fler än 60 olika språk som du kan ta del av med hjälp av ditt lånekortsnummer, säger Ellinor Svensson, producent på Västerviks bibliotek, som fortsätter:
- Utöver de digitala tjänsterna ser vi till att våra bokinkast är öppna dygnet runt, så du inte behöver gå in på biblioteket för att lämna tillbaka dina lånade böcker. Alla våra bibliotek har öppet som vanligt, men vi önskar att du som känner dig det minsta krasslig undviker att besöka oss och istället besöker det digitala biblioteket.

Lässugna hemmasittare kan självklart kontakta bibliotekspersonalen digitalt via biblioteket@vastervik.se eller på Västerviks biblioteks  Facebooksida (länk här intill) om de behöver hjälp att komma igång med tjänsterna!

Sidan senast granskad den 25 mars 2020