Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ändrade tider i Västerviks kommuns förskolor

2020-05-04

Förskolorna i Västerviks kommun presenterar utökade åtgärder för att minska risken för smittspridning. Från och med 11 maj kommer all lämning och hämtning att ske utomhus och schema för barn till föräldralediga, arbetssökande och permitterade är måndag till fredag klockan 08-11, plus tillägg för arbetstider för deltidspermitterade.

Alla Västerviks kommuns förskolor följer sedan mer än en månad tillbaka Folkhälsomyndighetens olika rekommendationer för att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset i kommunen. Samtidigt varnar Region Kalmar län för att smittspridningen kommer att öka fram till sommaren och Västerviks kommun är angelägen om att kunna fortsätta att hålla förskolor öppna som vanligt även i ett sådant läge.

- Därför vidtar vi nu ytterligare åtgärder för att minska antalet situationer där vi bedömer att risken för smittspridning är extra hög. Situationerna vi vill undvika är när många barn möts på liten yta, säger Christine Andersson, verksamhetschef för förskolan på Västerviks kommuns barn- och utbildningsförvaltning.

Följande gäller från och med den 11 maj till och med vecka 32

  • Lämning och hämtning sker utomhus i så stor utsträckning som möjligt.
  • Uteverksamhet under större delen av dagen.
  • Schema för föräldralediga och arbetssökande: måndag-fredag kl. 8.00-11.00
  • Schema för permitterade föräldrar: måndag-fredag kl. 8.00-11.00. Kom ihåg att ändra inkomstuppgifter i IST.
  • Schema för föräldrar som är “halvtidspermitterade”: måndag-fredag kl. 8.00-11.00, plus tillägg efter arbetstider. Kom ihåg att ändra inkomstuppgifter i IST.

- Förutom att leda till minskad smittspridning hoppas vi att dessa åtgärder gör att de föräldrar som är oroliga och håller sina friska barn hemma ska känna sig tryggare att lämna sina barn på förskolan framöver, säger Christine Andersson och hon fortsätter:
- Vår utgångspunkt är att alla barn har rätt till förskola och vi välkomnar alla friska barn! Vi ser att barn mår bra av en vardag som är så normal som möjligt, särskilt i dessa tider. Vi hoppas att alla föräldrar har förståelse för detta och att det kan hjälpa oss att minska smittspridningen tillsammans. Tveka inte att höra av dig till din rektor med frågor och funderingar, säger Christine Andersson avslutande.

Sidan senast granskad den 4 maj 2020