Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ändrade rutiner i kommunens förskolor från vecka 33

2020-08-07

Barn- och utbildningsförvaltningen återinför riktlinjer i förskolorna om barn till föräldrar som är föräldralediga, arbetssökande och permitterade från och med vecka 33. Förskolan fortsätter med hämtning och lämning utomhus, samt utomhusaktiviteter i så stor utsträckning som möjligt.

- Region Kalmar län har tidigare varnat för att smittspridningen i vårt län troligen skulle öka under sommaren. Den information vi får nu är att läget är stabilt i vår region, men att vi ska fortsätta att vara noga med att följa Folkhälsomyndighetens och Regionens rekommendationer, säger Ewa Myhrén, tillförordnad verksamhetschef för förskola på Västerviks kommun.
- Vi kommer därför att återgå till de riktlinjer om barn till föräldrar som är föräldralediga, arbetssökande och permitterade som vi har haft tidigare, från och med vecka 33. Vi fortsätter med hämtning och lämning utomhus, samt utomhusverksamhet för så många som möjligt. Dessa riktlinjer gäller tills vidare, men kan komma att förändras.

Riktlinjerna i korthet:

  • Schema för föräldralediga och arbetssökande återgår till att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9.00-14.00.
  • Schema för permitterade föräldrar återgår till att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9.00-14.00. Kom ihåg att ändra inkomstuppgifter i IST.
  • Schema för föräldrar som är “halvtids-permitterade” återgår till att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9.00-14.00 plus tillägg efter arbetstider. Kom ihåg att ändra inkomstuppgifter i IST.
  • Föräldrar fortsätter att lämna och hämta barnen utomhus i så stor utsträckning som möjligt.
  • Förskolorna fortsätter att ha uteverksamhet i så hög utsträckning som möjligt under större delen av dagen.

- Vår utgångspunkt är att alla barn har rätt till förskola och vi välkomnar alla friska barn! Vi ser att barn mår bra av en vardag som är så normal som möjligt, särskilt i dessa tider. Tveka inte att höra av dig till din rektor med frågor och funderingar, avslutar Ewa Myhrén.


Sidan senast granskad den 7 augusti 2020