Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Skateboardramp i Stadsparken

2019-07-03

Äntligen kommer man att kunna åka skateboard i Stadsparken i Västervik. Det är en gammal idé som nu blir genomförd genom ett samarbete med Sparbanken. Skateboardrampen på 1,2 m fallhöjd blir en tillfällig anordning i väntan på en mer långsiktig plan för den delen av Stadsparken. Den riktar sig till medelvana skateboardåkare, men även envisa nybörjare kan testa lyckan.

Det känns jättekul att vi på det här viset kan fortsätta leverera upplevelser i stadsparken, säger Daniel Niklasson som är samhällsbyggnadschef. Även om vi inte är klara med detaljplaneringen av området så hindrar det inte att vi gör en tillfällig lösning.

Rampen har delfinansierats av Sparbanken och kommer att ställas på plats vecka 29. Det blir invigning den 11 juli (klockan 16.00) med DJ Steve och åkuppvisning. Projektet går under namnet ”Sommarskate” och är ett led i bankens och kommunens gemensamma ambitioner att skapa aktiviteter för unga.

Vi ser att de uteaktiviteter vi gör för unga betyder mycket, säger Lotti Jilsmo från Sparbanksstiftelsen. Myntbryggan blev en stor succé förra sommaren och vi hoppas att skateboardrampen också blir lika uppskattad.

Rampen kommer att placeras ovanför minigolfbanan mot kyrkogården. Den är 1,2 meter hög och 3,8 meter bred.

- Eftersom rampen är flyttbar behöver vi inte låsa fast oss i det här skedet, menar Daniel Niklasson. Vi har gett tillstånd över sommaren och vi får ta en ny diskussion om vad vi gör med den när vi är tillbaka efter semestrarna.

 För mer information kontakta:

Daniel Niklasson, Samhällsbyggnadschef 0490-25 40 63

Lotti Jilsmo, Sparbanksstiftelsen 0490-81 51 07

Sidan senast granskad den 3 juli 2019