Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Kom igång – För barn och unga med funktionsnedsättning

2019-04-12

Barn och unga mår bra av rörelse och det är roligt att röra på sig tillsammans med andra.  I Västervik finns det många sätt för barn och unga med en funktionsnedsättning att få tips och inspiration till aktivitet för 2019.

Rulledagen den 24 april i Skogshagaskolan

Vi provar olika idrotter som finns och sedan beger vi oss till Hjälpmedelscentralen, Region Kalmar län, för att kolla Fritidshjälpmedel och meka med rullstolen.

Mer information: http://www.parasport.se/Distrikt/smaland/omforbundet/Nyheter/EgnaNyheter/rulledagivastervik/

Lek och bus utomhus den 16 maj

Fritidsgården bjuder in till aktivitet i Stadsparken kl. 14.3016.30. En eftermiddag utomhus i leken och gemenskapens anda. Lek och bus, kubbspel, klättring i lekparken och mellanmål som vi grillar tillsammans.

Kontaktperson är Lisa Bengtsson, mobila fritidsgården 072- 2468479. 

Fotboll för alla

Fotboll för alla är Västerviks fotbollsförenings senaste lag. Här är alla välkomna att delta på sina villkor. Laget tränar en gång i veckan. Vi ses vid VFF:s klubbstuga vid Karstorp onsdagar mellan kl. 15.0016.00 (från 24 april).

Mer information: cecilia.ring@vastervik.se eller telefon 072-538 36 87.

Rullstolsinnebandy

Vill du röra på dig och ha kul? Då är du välkommen att testa på rullstolsinnebandy! Alla är välkomna, oavsett om du sitter i rullstol eller kan gå. Rullstolar finns att låna!

Vi ses på söndagar mellan 15.0016.30 i Bökensveds idrottshall.

Kontakta Stefan om du vill vara med: steve_karlsson@hotmail.com eller 0733-858965.

Lägerverksamhet i sommar

I sommar anordnar parasport olika lägerverksamheter för barn och ungdomar med en funktionsnedsättning. Den 2730 juni är det bland annat en Summer camp vecka i Västervik.

Läs mer om verksamheterna här och anmäl er till en rolig sommar vecka: http://www.parasport.se/Distrikt/smaland/omforbundet/varalager/

Världensbarnloppet – loppet för alla den 5 oktober

En folk- och motionsfest där alla, unga som gamla, kan delta. Prova-på-aktiviteter, underhållning och gemensam uppvärmning. Du kan springa, gå, köra med rullstol eller gå med din hund. Start- och målgång är på Guldfågeln Arena i Kalmar kl. 11.00. Loppet är 4,5 km eller 1,5 km. Gemensam start. Startavgift är 50 kronor för barn/ungdom och 100 kronor för vuxna. Pengarna går till Radiohjälpens insamling för Världens Barn.

Mer information och anmälan:

http://varldensbarnloppet.se/

Sidan senast granskad den 12 april 2019