Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Biogasboost med öppet hus på biogasmacken 6 september

2019-09-05

Fredag 6 september mellan klockan 12.00 till 18.00 är det öppet hus på biogasmacken på Lunnargatan 1 i Västervik. Eventet är en del i projekt BiogasBoost, som syftar till att öka kunskaperna om biogas hos kommuninvånare, kommunanställda och alla andra intresserade. Alla är välkomna, både de som redan har biogasbil och de som funderar på att skaffa en.

På plats på eventet lär kommunens fordonsenhet ut hur man tankar på biogasmacken. Västerviks kommun har för närvarande 124 biogasbilar så det är många anställda som behöver ha den kunskapen.
- De flesta biogasbilarna körs av personal i kommunens hemtjänst, säger Petra Bohlin, samordnare på Västerviks kommuns fordonsenhet.

- BiogasBoost är ett samarbetsprojekt i Kalmar län mellan olika aktörer i biogaskedjan, från producenter och konsumenter till leverantörer och operatörer. Alla länets kommuner är med, säger Gun Lindberg, hållbarhetsstrateg på Västerviks kommun. 

Flera lokala bilföretag som säljer biogasbilar finns på plats och informerar om biogas-ekonomi. Det finns också möjlighet att prova att köra biogasbil. Tanka bilen och passa på att ställa frågor till medverkande från Svensk Biogas, Västerviks kommun, samt Västervik Miljö & Energi AB. Det blir också tipstävling och möjlighet att se utställningen ”Myter om biogas”.

Biogasboost med öppet hus på Biogasmacken i Västervik

  • Dag: fredag 6 september
  • Tid: klockan 12:00-18:00
  • Plats: Svensk Biogas biogasmack, Lunnargatan 1 i Västervik

Välkommen!

Följ Biogasboost-projektet på Facebook

Fakta Biogas och biogasbilar

Det finns många fördelar med biogas. Biogas är närproducerat och tillverkas av lokala organiska material som till exempel, avloppsslam, gödsel och matavfall. Biogas skapar lokala jobb, högkvalitativ biogödsel och en renare närmiljö. Samtidigt minskar beroendet av omvärlden. En biogasbil fungerar som en vanlig bil och är lätt att tanka. De finns i många modeller och prisklasser och är billigare att köra.

- Den största fördelen är att biogas är ett förnybart och cirkulärt fordonsbränsle, ingen ny fossil koldioxid tillförs kretsloppet, säger kommunens energi- och klimatrådgivare Mikael Nyman.

För mer information, kontakta gärna:

Petra Bohlin

samordnare fordonsenheten, Västerviks kommun,
telefon: 0490–25 41 95
mejl: petra.bohlin@vastervik.se

Gun Lindberg

hållbarhetsstrateg, Västerviks kommun,
telefon: 0490-25 48 13
mejl: gun.lindberg@vastervik.se

Mikael Nyman

energi- och klimatrådgivare, Västerviks kommun, 
telefon: 0490-25 70 67
mejl: mikael.nyman@vastervik.se

Jenny Danell

Svensk Biogas,
telefon; 013–20 92 19

Sidan senast granskad den 5 september 2019