Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Västerviks kommun startar idrotts- och fritidsbibliotek

2018-04-26

OBSERVERA detta är en nyhet från april 2018. Aktuell information om idrotts- och fritidsbiblioteket hittar du via denna länk: länk till sida om idrotts- och fritidsbiblioteket

Vad är ett idrotts- och fritidsbibliotek? Ett idrotts- och fritidsbibliotek lånar kostnadsfritt ut begagnade idrotts- och fritidsprylar som skänkts och kompletteras eventuellt med inköp. 

- Det kan vara allt från skridskor, hockeyklubbor och skidor till fotbollsskor, tennisracket eller ridhjälmar. Utrustningen används till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket ger en vinst för både människa och miljö, säger Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg på Västerviks kommun.

För att starta en verksamhet som lånar ut idrotts- och fritidsutrustning krävs personal och en fysisk lokal där utlåning kan ske. Verksamheten bygger på att privatpersoner, föreningar och sponsorer skänker idrotts- och fritidsutrustning som man inte längre har behov av. Personalen sorterar och gör ett urval. Utrustning som inte är aktuell för idrotts- och fritidsbiblioteket lämnas till återvinningscentral.

Vad händer nu?

Västerviks kommun uppmanar nu alla kommuninvånare att tömma förråd och garage på idrotts- och fritidsprylar (OBS! ej kläder!) som inte används och lämna in dessa till kommunens nya Idrotts- och fritidsbibliotek. Det ligger på Baumansgatan 13 vid Karstorps Motionsområde (före detta Torpaskolan), 593 32 Västervik, med start onsdagen den 2 maj, mellan 08.00-15.30.

Öppettiderna i övrigt är:
Måndag-fredag: 08.00-15.30 och tisdag plus torsdag även kvällsöppet till 18.30.

Idrotts- och fritidsbiblioteket är just nu under uppbyggnad och kommer att officiellt invigas och öppnas för utlåning så fort det står klart. Verksamhetsansvariga är socialförvaltningen med daglig sysselsättning under område Spektra.

OBS! Lördagen den 19 maj planeras även en särskild informationsdag på Stora Torget i Västervik mellan klockan 11-16, där kommuninvånare kan lämna prylar på plats och dessutom få mer information vad ett Idrotts- och fritidsbibliotek är och hur det fungerar av personal på plats.

Sidan senast granskad den 26 april 2018