Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Västervik tappar i Svenskt Näringslivs rankning – så här agerar kommunen

2018-10-05

Svenskt Näringsliv levererar varje höst en rapport med rankning av lokala näringslivsklimatet i alla Sveriges kommuner. I tisdags var det dags för presentation av 2018-års siffror och Västerviks kommuns företagsklimat tappade 92 positioner och återfinns nu på plats 263 (av totalt 290).

Västerviks kommuns näringslivschef Ulf Kullin har, tillsammans med Västervik Framåt AB som kommunen köper näringslivstjänster av, analyserat årets resultat och arbetet framåt. Man är noga med att arbetet ska ske i dialog med lokala näringslivet. Först ut är ett gemensamt höstmöte för alla företagare den 7 november.

- Det är nedslående siffror som Svenskt Näringsliv presenterar och materialet kräver både analys och lösningsorientering. Med anledning av detta, men även sett till en längre tids nedåtgående trend, vill vi träffa Västerviks kommuns företagare för att diskutera hur vi tillsammans kan förbättra företagsklimatet, säger Ulf Kullin, näringslivschef i Västerviks kommun.
- Den 7 november bjuder därför Västerviks kommun, tillsammans med Västervik Framåt AB, in företagare till en Näringslivskväll för att tillsammans med näringslivsutvecklare, tjänstemän och politiker till 100% fokusera på näringslivsklimatet i Västervik.

- Vi kommer att få träffa Jonny Rönnfjord från Svenskt Näringsliv som berättar om rankingen, bakomliggande undersökning och profilen på de företag som svarat.
- Både jag och Thomas Eriksson, VD på Västervik Framåt AB, kommer att berätta om vad som skett sedan Näringslivsstrategin fastslogs för ett år sedan och vi informerar om vad som är på gång inom närtid för att förenkla för att stärka företagen i kommunen, fortsätter Ulf Kullin.
- Framförallt vill vi få input från näringslivet och ha en dialog om hur vi kan bli bättre tillsammans. Efter informationen tar vi ett diskussionspass om hur vi tillsammans går vidare och förbättrar vårt näringslivsklimat. Vi hoppas därför på ett stort deltagande från företag – stora som små inom alla branscher, säger Ulf Kullin avslutande.

  • Vad: Näringslivskväll för Västerviks företagare
  • Dag: Onsdag 7 november
  • Tid: Klockan 17.00
  • Plats: Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Västervik

Välkommen!

Sidan senast granskad den 5 oktober 2018