Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Nu inför Västerviks kommun e-förslag

2018-03-16

Från 16 mars kan du som invånare delta i den demokratiska utvecklingen på ett helt nytt sätt. Vi inför då tjänsten e-förslag där du som medborgare kan lämna förslag till politikerna digitalt och även rösta på andra förslag. Vi hoppas att detta ska bidra till fler goda idéer och ett ökat engagemang för kommunens utveckling.

Det blir en betydligt enklare och roligare hantering, säger Elisabet Olsson som är kanslichef på Västerviks kommun. Förutsatt att du har tillgång till det digitala kan du lämna förslag, men du kan också se och rösta på andras förslag. Det här är både roligt och ökar det demokratiska perspektivet. Du kan också lättare dela och sprida.

Om du inte har tillgång till dator eller smartphone kan vi hjälpa dig här på kommunhuset eller på biblioteken där det finns datorer och kunnig personal.

När ett förslag har fått 20 röster går det vidare till politisk behandling och då kan du följa ditt ärende hela vägen till beslut.

Ett e-förslag kan lämnas av vem som helst och kan handla om allt från skolmat och lekparker till gatubelysning, nya infarter, flygplatser eller greklandsresor för pensionärer. Bara fantasin sätter gränserna. Förslagen gäller även för de kommunala bolagen; Västervik Miljö & Energi, Bostadsbolaget, Tjustfastigheter, Västerviks Kraft och Västervik Resort.

Har du en bra idé så tveka inte att skicka in den. Det är enklare och roligare än vad du tror. Lämna e-förslag eller läs mer via den här länken. Det är också där du kommer kunna se de förslag som redan kommit in.

www.vastervik.se/e-forslag

Sidan senast granskad den 16 mars 2018