Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Exklusiv konsert med Sofie Reed

2018-10-18

Välkommen på konsert med bluessångerskan Sofie Reed med band. Sofie spelar på Västerviks stadsbibliotek onsdag 24 oktober klockan 19.00. Entré: 50 kr. Förköp på Västerviks stadsbibliotek från och med 15 oktober.

Sofie Reed kommer ursprungligen från Sverige, men flyttade till USA i slutet av 80-talet. Hennes första konsert var som back-up sångerska med Sheila Charles som är dotter till Ray Charles. Sofie turnerar världen runt med sitt fantastiska ”One Woman Band”. Men på konserten i Västervik medverkar även Anne Harris på fiol. Anne har t ex spelat med storheter som Otis Taylor och Jefferson Starship. Dessutom kommer även Russel Jackson att stå på scenen. Han är en legend från 70-talets blues-scen i Chicago och var under flera år B. B. Kings basist.

Hittills har Sofie gett ut fyra album och i år släpptes biografin ”One Woman Band” skriven av Tony Balogh. Hennes musik kan beskrivas som "root music" med betoning på blues. Naket, genuint, intensivt och med mycket hjärta.  Hon spelar munspel, dulcimer, lap steel guitar och ”stomp box”. Sofie Reed är både en ypperlig sångerska och låtskrivare. 

Som förband uppträder Emelie Sallermo. Hon är ett välkänt namn i Västervik och har bland annat spelat på Open Stage, Briggen och Slottsholmen. Emelie framför på akustisk gitarr både eget material och covers.  Florence and the Machine, Ed Sheeran och Coldplay är några av hennes förebilder.

Konserten är ett samarrangemang med Sensus

Varmt välkommen!

Sidan senast granskad den 18 oktober 2018