Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Arbetet med oljesaneringen i Loftahammar går in i en ny fas

2018-08-03

Under eftermiddagen idag går arbetet med oljesaneringen in i en ny fas. Grovsaneringen i området slutförs och det akuta läget kan avslutas. Kustbevakningen kommer att vara kvar i området under helgen för att bevaka eventuell ny olja. Nu återstår framförallt arbetet med finsanering.

Personalen som har arbetat med saneringen behöver nu välförtjänt vila över helgen.

- Vi är otroligt tacksamma för det engagemang som så många personer har visat i arbetet, säger Magnus Bengtsson, tillförordnad kommundirektör.

Nästa vecka fortsätter vi arbetet i området och finsanerar på land. Det är finriven bark som vi använder vid finsanering. Barken strös ut över oljan och sedan gnuggas och skrapas oljan loss från klippor och stenar. Vi har experter på plats i Flatvarp som ger råd kring hur finsaneringen kan planeras och genomföras på bästa sätt. Hur lång tid det här arbetet kommer att ta vet vi inte idag men vi räknar med att arbetet kan ta ett par månader. 

Följ gärna arbetet på vår hemsida och i våra sociala medier. Vi lägger ut information löpande om hur arbetet går framåt.

Flera personer arbetar med att sanera olja på en klippa

Sidan senast granskad den 3 augusti 2018