Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ny chef för HR och kommunikation

2017-04-13

Västerviks kommuns avdelning för HR och kommunikation får ny chef. Hon heter Sofia Eldh, är 41 år och kommer närmast från ett jobb på stadsledningskontoret i Stockholm. Hon är jurist och har jobbat hela sin karriär i offentlig sektor, med inriktning på arbetsrätt.

– Hon har stor erfarenhet av HR-processer och kvalitetsutveckling i både stora och små organisationer, konstaterar kommundirektör Anders Björlin. Hon är visionär men står ändå för ordning och reda, vilket är vad som behövs hos oss.

Som jurist har Sofia Eldh arbetat för Stockholms stad, för SKL i Stockholm, för Malmö stad och för Socialstyrelsen i Malmö. Men hon betraktar sig inte som storstadsmänniska. Nej, sprungen ur den skånska myllan på Österlen och uppvuxen på landet är hon. Och Sofia Eldh har arbetat på Västerviks kommun förut. Sin första tjänst efter juristutbildningen vid Lunds universitet, fick hon som kommunsekreterare här i Västervik. En tid hon mins med glädje.

– Det var en jättebra upplevelse, säger hon. Det känns fint att få komma tillbaka till Västervik. En helt fantastisk ort med vänliga människor och unika boendemiljöer.

Västerviks kommun tillämpar strikt kompetensbaserad rekrytering, en metod som ska säkerställa att medarbetare med rätt kompetens sållas fram. På sitt nya jobb får Sofia Eldh snart själv arbeta med att utveckla den processen.

– Jag vet att Västerviks kommun påbörjat ett mycket ambitiöst HR-arbete, och det ska bli väldigt spännande att ta det vidare. Jag vill jobba för att Västerviks kommun ska bli ostkustens bästa arbetsgivare.

Annars är segling ett av Sofia Eldhs stora intressen. Något som Västerviks skärgård förstås inbjuder till att fortsätta med.

Sofia Eldh tillträder tjänsten den 12 juni 2017.

Sidan senast granskad den 13 april 2017