Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Förbättringspromenader i Edsbruk och Totebo

2017-08-29

Kommunens förbättringspromenader har varit uppskattade överallt där de genomförts. Synpunkterna som vi får in från promenaderna har visat sig vara ett utmärkt planeringsunderlag och har resulterat i en mängd olika åtgärder på orterna. I Överum rustade vi Piazzan, I Hjorted snyggar vi till centrum, Ankarsrum och Blankaholm fick ny lekutrustning och i Loftahammar sänkte vi hastigheten förbi skolan. Och vi har satt upp många papperskorgar och rensat en massa sly efter era uppmaningar. 


I år är det dags för två nya orter att få besök - Edsbruk och Totebo. Promenaderna går inte ut på att skapa önskelistor utan att ta fram förslag på konkreta åtgärder. Både sånt som kommunen kan göra direkt, sådant som vi ska arbeta för att genomföra längre fram och sådant som kommun och samhälle kan göra gemensamt. Allas åsikter, oavsett ålder, är viktiga.

Från kommunen deltar tjänstemän från samhällsbyggnadsenheten. 

Medborgardialogen genomförs i två steg. 

  • Steg 1 - förbättringspromenad. Vi går en runda tillsammans genom samhället och diskuterar och dokumenterade vad som kan utvecklas och vad som behöver förbättras. 
  • Steg 2 - utvecklingsdialog. I det andra steget träffas vi för att gå igenom det som vi såg vid promenaden och diskuterar hur Orten kan förbättras. Vi prioriterar bland förslagen. Under mötet så bjuder vi på fika. 

Steg 1

Edsbruk - 29 augusti 18:00. Samling vid badplatsen.
Totebo - 6 september 18:00. Samling vid affären.

 

Steg 2

Tid och plats presenteras längre fram. 


Om du inte kan medverka på själva vandringen eller utvecklingsdialogen går det också bra ett lämna synpunkter till kommunens landsbygdsutvecklare Lotti Jilsmo. 0490-25 41 70, lotti.jilsmo@vastervik.se

Sidan senast granskad den 29 augusti 2017