Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

E-medborgarveckan i Västervik 9-14 oktober

2017-10-05

Den 9-15 oktober 2017 arrangeras eMedborgarveckan i hela Sverige. Bakom arrangemanget står Digidelnätverket. Det är ett nätverk som består av lokala, regionala och nationella organisationer som bibliotek, studieförbund, folkhögskolor, myndigheter, föreningar och företag. Syftet är att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige.

I Västervik har kommunens utvecklare av e-tjänster och biblioteket slagit sig ihop med de lokala bankerna och gemensamt jobbat fram ett lokalt program för eMedborgarveckan. Det lokala programmet äger rum på Stadsbiblioteket på Spötorget i Västervik.

Ur det lokala programmet:

  • Bibliotekets nya labb mjukstartar. Under denna vecka riktar sig aktiviteterna till barn och unga som får möjlighet att bland annat testa att programmera en robot. Labbet kommer sedan riktas mot både vuxna och barn och erbjuda alla att använda teknik som man kanske inte har tillgång till hemma (till exempel: 3D-skrivare och symaskin). Labbet är alltså under uppbyggnad men mjukstartar den 9 oktober med robotprogrammering och aktiviteter med iPads.
  • Bankerna i Västervik är på plats för att visa och svara på frågor om bank-id och digitala tjänster som banken erbjuder. (Målgrupp: Personer som tycker att det är krångligt och svårt med digitala tjänster och bank-id).
  • Kommunens utvecklare av e-tjänster är på plats för att visa vilka tjänster kommunen erbjuder och hur de fungerar. Syftet är att skapa en dialog mellan kommunmedborgarna och e-tjänstutvecklare. (Målgrupp: Både de som tycker att det är svårt och vill lära sig mer och de som vill prata med en e-tjänstutvecklare om tjänsterna som vi har).
  • Föreläsning av Johan Jensen, strategisk kommunikatör på Västerviks kommun. Johan föreläser om tillgänglig digital utveckling. Tid: Onsdag den 11 oktober klockan 18-19.
  • Föreläsning om ”Våra ungdomar och tonen på nätet”. Steve Johansson och Mikael Bergman föreläser. De har tillsammans skrivit en C-uppsats om ungdomars vanor på nätet och berättar om vilka slutsatser de dragit utifrån studien. Tid: Torsdag 12 oktober klockan 18-19.

Vi bjuder på fika (kaffe och kaka).

Dessa dagar och tider sker aktiviteter under veckan:

  • Måndag 9 oktober, 14.00-17.00: Banker, e-tjänstutvecklare, labbet för barn.
  • Onsdag 11 oktober, 16.00-19.00: Banker, e-tjänstutvecklare, labbet för barn, föreläsning av Johan Jensen.
  • Torsdag 12 oktober, 18.00-19.00: Föreläsning av Steve Johansson och Mikael Bergman.
  • Fredag 13 oktober, 10.00-13.00: Banker, e-tjänstutvecklare, labbet för barn.
  • Lördag 14 oktober, 11.00-14.00: Labbet för barn.

Kontakta gärna kommunens kontaktpersoner för mer information, förhandsvisning av labbet på Stadsbiblioteket i Västervik eller annan service!

För mer information, vänligen kontakta

Julia Lindqvist

Bibliotekarie, IT & system, 
Stadsbiblioteket, Västerviks kommun
Mejl: julia.lindqvist@vastervik.se
Telefon: 0490-25 55 07

Jorge Chávez

Utvecklare kommunala e-tjänster
Kommunservice IT, Västerviks kommun
Mejl: jorge.chavez@vastervik.se
Telefon: 0490-25 40 25

annons eMedborgarveckan 2017

Sidan senast granskad den 5 oktober 2017