Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Västerviks kommun gratulerar och tackar Västerviks IK

2015-04-05

I samband med Västervik IK:s sista match på Påskafton passade Västerviks kommun på att tacka klubben för storartade insatser under ishockeysäsongen. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Kronståhl (S) höll ett kort tal strax före nedsläpp och överlämnade därefter en blombukett och ett diplom till Västervik IK:s ordförande Lars Jörbrink.

Västervik förlorade säsongens sista match, hemma mot AIK, i kvalserien till Hockeyallsvenskan efter straffläggning inför nästan 1700 åskådare. Resultatet innebar att Västervik hamnade på femteplatsen i serien, med tre vinster och två oavgjorda på tio kvalseriematcher. Därmed spelar klubben ishockey i division ett även säsongen 2015-16.

I sitt anförande poängterade Kronståhl att klubben visat att det inte är den som har störst resurser som alltid presterar bäst, hjärta och laganda spelar också stor roll. Han påpekade också att ordet Västervik legat relativt fast placerat i topp tio-listan över mest twittrade svenska ord under slutet av säsongen, något som är mycket ovanligt och som enbart kan förklaras med VIK:s framgångar.

På diplomet stod:

"Västerviks kommun vill på detta sätt särskilt tacka för den mycket positiva bild av Västervik som Västerviks IK har skapat under säsongen 2014-15, med prestationer som givit genklang runt hela Sverige.

Tack för att ni visar att vi kan åstadkomma stora saker här i Västervik!

tomas kronstål kommunalråd diplom till vik

Bäst i matchen Västervik - AIK

Matchen mellan Västervik och AIK slutade oavgjort 3-3 efter både full tid och förlängning och avgjordes till AIK-seger först efter straffläggning. Västerviks kommun, som var matchvärd, utsåg matchens bästa spelare i båda lagen.

Priset till vardera spelare var en presentpåse med Johnny Franzéns fotobok "I stiltje & storm - en kärleksförklaring till Tjust skärgård", en västervikstillverkad Spork och lite annat smått och gott.

Bäst i Västerviks IK var backen Eric Backman, som gjort en strålande bra säsong där han utvecklat sitt defensiva spel med stora kliv. Backman var den ende utespelaren i Västervik som var på isen vid samtliga mål framåt under lördagens match, han satte också Västerviks andra mål med ett dundrande hårt och välplacerat skott.

Bäst i AIK var unge Alexander Nylander Altelius (född 1998, son till före detta NHL-proffset Michael Nylander och lillebror till supertalangen William Nylander, som flyttade till Toronto under denna säsongen), som fick mycket istid och flög fram över isen. Nylander Altelius var också mycket nära att avgöra matchen i förlängningsspelet.

Alexander Nylander Altelius fick också medskickat att boken i påsen "är skriven av en supergnagare som lärde sig älska Västervik, kanske kunde vara något för dig?".

Sidan senast granskad den 5 april 2015