Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Lediga tomter i 14 orter, Agneta har koll på allihop

När du hör talas om Västerviks kommuns tomtkö tänker du kanske på tomter i och runt Västerviks tätort. Men sanningen är att kommunen säljer tomter i hela tretton andra tätorter, bland annat Gunnebo, Blackstad, Loftahammar, Gamleby och Blankaholm. Vi har träffat Agneta Nordh, som berättar mer.

I Västerviks kommun kan du hitta byggklara tomter i många olika prisklasser. Framför allt beror priset på var i kommunen tomten ligger. Tomter i mindre orter kostar 90.000 kronor, medan priset på en tomt i Västervik kan variera mellan 140.000 och 800.000 kronor.

Agneta Nordh samhällsbyggnadsenheten tomtkö lediga tomter

Efterfrågan på tomter i de mindre orterna har ökat, något som Agneta Nordh på enheten för samhällsbyggnad märkt av:
- Vi märker av ökat tryck på villatomter i orter som Gunnebo och Loftahammar och jag förstår varför. Prisläget är intressant och tomterna ligger i trevliga områden.

För att kunna köpa någon av kommunens tomter behöver du vara anmäld till den kommunala tomtkön, som sköts av Agneta Nordh. Du behöver också ha fått ett bygglov för att bygga bostadshus på tomten.

Västerviks kommun har samlat information om alla byggklara kommunala tomter som ligger ute till försäljning på kommunens webbplats (länk nedan). Där kan du hitta adressen till tomten, priset, antal kvadratmeter och vilka övriga kostnader som tillkommer.

TEXT: FREDRIK BLOM
FOTO: PHIA BERGDAHL

Lediga byggklara tomter

Sidan senast granskad den 14 april 2020