Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Lekplatsen i Stadsparken i Västervik stängs av etappvis under trädfällning 6 till 10 mars

2023-02-24

Under vecka 10 kommer Västerviks kommun att fälla tre almar intill lekplatsen Generationsparken i Stadsparken i Västervik. Lekplatsen kommer på grund av trädfällningen att stängas av etappvis. Tydliga avspärrningar kommer finnas på plats och arboristen samt hans kollegor kommer finnas och bevaka säkerheten på marken.

Syftet med att fälla träden är för att de är drabbade av almsjukan och snart blir det för riskabelt att ha träden kvar just vid lekplatsen. Trädstammarna kommer att bli kvar och en konstnär med motorsåg som verktyg kommer att skapa olika naturmotiv av dem. Även den stubbe som finns vid gymmet kommer att vara del i konstprojektet.

Vi ber om överseende och förståelse, så att alla barn, ungdomar och vuxna respekterar avstängningen under måndag till fredag vecka 10, från 6 till 10 mars.