Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

HBTQI-utställning på Stadsbiblioteket om nu och då

2022-09-23

Under oktober uppmärksammar Västerviks kommun HBTQI-personers rättigheter och livsvillkor genom en ny och spännande utställning på Stadsbiblioteket. Tar vi allas rättigheter för givna? Utställningen bygger på författaren Edward Summanens bok Queera tider som visar att vi alltid måste kämpa för lika rättigheter.

Västerviksbördige Illustratören Adrian Malmgren har bildsatt boken och det är hans illustrationer tillsammans med berättelser från förr och nu som utgör grunden till utställningen. Under invigningen den 8 oktober kommer både han och författaren Edward Summanen finnas på plats och hålla föreläsning.

Utställningen riktar sig i första hand till ungdomar och målet är att den ska vandra vidare till fritidsgårdar och skolor runt om i kommunen.

- Det är lätt att tro att vi lever i ett upplyst och jämställt samhälle, säger Mia Sjölander som jobbar med HBTQI-frågor på Västerviks kommun. HBTQI-ämnet är vanligare i dagens populärkultur och mer allmänt accepterat än tidigare. Så visst har normerna förändrats. Men många förstår fortfarande inte vad minoritetsstress och utanförskap kan leda till.

- Vi behöver alltid påminna oss om alla människors lika rättigheter och som kommun är det extra viktigt att alla blir sedda och känner sig inkluderade, säger Mia Sjölander. Vi vill ju ha ett inkluderande samhälle där alla känner sig delaktiga.

Utställningen pågår 8-23 oktober på Västerviks stadsbibliotek.

Invigning 8 oktober


kl 12.00 – 12.45 Adrian Malmgren Illustratören berättar om sitt sätt att skapa utifrån ett HBTQI-perspektiv.
Kl 12.45-13.45 Edward Summanen, författare, föreläser om sin bok Queera tider

Sidan senast granskad den 23 september 2022