Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Gå Xrundan - en digital tipspromenad för hela familjen

2022-03-11

Xrundan är en digital tipsrunda du kan göra via mobilen. Det finns tolv rundor att välja mellan utspridda i hela kommunen. Ge dig ut med din mobiltelefon och svara på kluriga frågor. Hjärngympa och motion på samma gång! 

Marianne och Britt-May på promenad

Gör som May-Britt och Marianne - snöra på dig promenadskorna och ge dig ut för att testa någon av de cirka 3 kilometer långa rundorna i Västervik (Skogshaga och Bökensved), Ankarsrum, Edbsruk, Gamleby, Gunnebo, Hjorted, Loftahammar, Totebo eller Överum. Till sommaren kommer även runda finnas på Hasselö. Svara på 15 kluriga frågor, som alla finns utsatta längs med promenadsträckorna. Det finns frågor både för barn och vuxna som byts ut varje söndag. 

Det är ett bra sätt att komma ut och samtidigt sätta igång hjärnan. Idag går jag med min väninna Marianne, men jag brukar gå rundan med mina barnbarn också. Vi tycker det är roligt att svara på frågor och skönt att komma ut och röra på sig samtidigt., säger May-Britt som ofta går xrundan vid Skogshaga i Västervik.

Kvinnorna scannar qr-koden

Allt du behöver för att vara med är en mobiltelefon, appen Xrundan och kläder efter väder. På skyltarna finns QR-koder som du scannar av med appen i din mobil. När du scannat dyker en fråga upp som du svarar på i appen. Som ett tack för du bidrar till en bättre folkhälsa genom att röra på dig lottar vi ut presentkort varje månad.

Läs mer här om hur du kommer igång med xrundan och de olika rundorna här

Mobiltelefon med xrundan i

 

Startskylten för xrundan

 

Sidan senast granskad den 11 mars 2022