Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Dags för Feriepraktik 2022!

2022-03-02

Sommaren 2022 genomför Västerviks kommun med stöd av Tjustbygdens Sparbank projektet Feriepraktik igen. Syftet är som vanligt att ge alla ungdomar en första arbetslivserfarenhet och en introduktion till arbetslivet.

Förra året kunde vi erbjuda platser till alla ungdomar som önskade, tack vare stöd från sparbanksstiftelsen och alla företag, kommunala verksamheter och föreningar som trots pandemin kunde ta emot ungdomar, säger Cecilia Hanson ny samordnare på Praktikservice, Västerviks kommun. Hon fortsätter:
Årets insamling av platser är i full gång och vi hoppas att så många som möjligt kan och vill ta emot ungdomar. Vårt mål är att samla in sammanlagt 450 feriepraktikplatser. Snart öppnar anmälan för alla ungdomar som är intresserade av feriepraktik. Det finns platser inom många olika branscher och yrkesområden att välja på, men vi behöver fortfarande fler arbetsplatser som kan ta emot.

Sista anmälningsdag för de arbetsplatser som vill ta emot feriepraktikanter är den 15 mars.
Det är inte för sent att kontakta Praktikservice för att få mer information och anmäla sitt intresse – jag hoppas och tror att ytterligare några arbetsplatser hör av sig till mig före 15 mars, avslutar Cecilia Hanson.

Som företagare står man för halva kostnaden för feriepraktikanten, Tjustbygdens Sparbank – genom Sparbanksstiftelsen Tjustbygden – står för andra halvan.

Feriepraktiken ger en värdefull första inblick i arbetslivet och ger erfarenheter som man bär med sig hela livet, säger Lotti Jilsmo från Tjustbygdens Sparbank och hon vidareutvecklar:
Vi är stolta att vi kan göra det möjligt för fler unga att få feriepraktik hos bygdens företag. Kanske kan det bidra till att fler unga hittar ett yrke som de vill fortsätta med.

I år är målgruppen för feriepraktik ungdomar födda 2003, 2004, 2005 och 2006 som är folkbokförda i Västerviks kommun. Anmälan för ungdomarna är öppen mellan den 15 och 31 mars.

Mer information finns på: 

www.vastervik.se/feriepraktik 

Sidan senast granskad den 2 mars 2022