Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Bli värdfamilj!

2022-09-06

Lär känna en kompis från ett nordiskt grannland! 

I höst finns chansen att träffa ungdomar från våra nordiska vänorter. Ungdomar i årskurs 9, första och andra året på gymnasiet bjuds in till Västervik för att vara med svenska ungdomar och familjer under ett par dagar i oktober. Föreningen Norden och Västerviks kommun har samarbetat sedan många år tillbaka med våra vänorter Akranes på Island, Bamble i Norge och Närpes i Finland. En del av samarbetet är att träffas på de olika orterna, bo hos varandra och göra aktiviteter tillsammans för att lära känna varandra och få en inblick av det nordiska landet. Det är ett minne för livet för alla som deltar, och kan bli början på ny vänskap med en kompis från ett annat land!

 

Vi kallar dagarna för elevutbyte, en ungdomsstämma mellan vänorterna. Senast var elever från Västerviks kommun 2018 i finska Närpes. Inbjudan till våra nordiska vänorter skickas samtidigt som den här intresseanmälan. Tanken är att i möjligaste mån kunna matcha intresse hos ungdomarna som kommer med ungdomarna i värdfamiljer i Västervik

Sidan senast granskad den 6 september 2022