Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande: Informationskväll om hur man köper bostad 28 februari

2018-02-22

Den 28 februari klockan 18:00 håller Västerviks kommun i samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Anticimex ett informationstillfälle för utrikes födda personer i hur det går till att köpa bostad i Sverige. Kvällen är gratis och fokuserar på praktiska detaljer som är bra att känna till vid bostadsköp i Sverige.

– Vi vill att fler utrikesfödda personer väljer att stanna kvar och bosätta sig i vår kommun. Det är viktigt att ha en bostad där man trivs och känner sig trygg. Vi vill erbjuda kunskap om hur köpeprocessen går till för de som funderar på att köpa sitt eget boende, säger Elisabet Sjöstrand, integrationsstrateg Västerviks kommun.

Informationstillfället är ett samarbete mellan Västerviks kommun, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Anticimex.

– Det är mycket som skiljer ett bostadsköp i Sverige från resten av världen. Vi kommer berätta mer om hur en visning går till, vad en besiktning innebär och vad som gäller vid en budgivning. Det känns bra och viktigt att göra något för att fler ska känna sig trygga inför något så viktigt som ett bostadsköp, säger Anette Eliasson, fastighetsmäklare Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

  • Dag: Onsdag 28 februari
  • Tid: 18:00
  • Plats: Västervik Teater & Konferens, Spötorget Västervik

Anmälan senast 26 februari

För mer information kontakta

Elisabet Sjöstrand

integrationsstrateg, Västerviks kommun
Telefon: 0490-25 50 75
Mejl: elisabet.sjostrand@vastervik.se

 

Sidan senast granskad den 22 februari 2018