Pressmeddelande: Kostverksamheten uppmärksammar Måltidens dag 17 oktober i förskolan, skolan och äldreomsorgen
PRESSMEDDELANDE 2013-10-16
Tredje torsdagen i oktober firas årligen Måltidens dag över hela landet. Syftet
med dagen är att lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv
träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv. Även i år sammanfaller
Måltidens dag och Folkhälsoinstitutets hälsovecka Ett friskare Sverige, v 42
under perioden 15-21 oktober.
För andra året i rad kommer kostverksamheten i Västerviks kommun uppmärksamma
måltidens dag i förskolor, skolor och inom äldreomsorgen. I år sker det genom att
maträtter serveras med fläskkött från Glada utegrisar i Brantestad, Vimmerby.
Meny för Måltidens dag i förskola, skola:
Färslimpa (fläskkött från ”Glada utegrisar”), sås och kokt potatis, lingonsylt, pressgurka
och säsongsanpassade grönsaker.
Meny för måltidens dag inom äldreomsorgen:
Egentillverkad raggmunk, stekt fläsk (från ”Glada utegrisar”), rårörda lingon. Äppelpaj och vaniljsås
- Under denna dag kommer personalen att göra det extra trevligt i kommunens
skolrestauranger och man har också bett personal inom förskolan och äldreomsorgen att
gör lite extra fint denna dag, säger Gunilla Ekfeldt, kostchef på Västerviks kommun. Och fortsätter:
- Allt detta gör vi som ett led i att lyfta hela måltiden, det vill säga både maten och
miljön.
För mer information, vänligen kontakta
Gina Svensson, Måltidsutvecklare AO Kost, 0490-25 71 03, gina.svensson@vastervik.se
Gunilla Ekfeldt, Kostchef AO Kost, 0490-25 71 69, gunilla.ekfeldt@vastervik.se