Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Dålig mobiltäckning

Vi har väldigt dålig mobiltäckning där jag bor. Kommer jag kunna ringa framöver? Finns det andra lösningar?

En av ersättningslösningarna är en så kallar "fast mobil". Det är som en vanlig telefon, men som är ansluten till mobilnätet. Telefonen har starkare antenner än vanliga mobiler, och ska därför fungera bättre. Räcker inte detta så kan man montera en förstärkningsantenn på utsidan av huset. Tänk på att alla mobilnät inte är lika bra på alla platser. Hör med grannar vilken operatör de har och hur de tycker att det fungerar. Kanske ska du byta. Du kan också bjuda hem vänner med olika abonnemang och se hur deras abonnemang fungerar hos dig. 

En annan lösning är telefoni och bredband via NMT-nätet. Det går fortfarande att både ringa och surfa via "gamla" NMT-nätet. Detta nät har väldigt god yttäckning, och i vår kommun så är det bland annat Fårhultsmasten som sänder via NMT-nätet. Leverantören Net1 beskriver mer på sin hemsida.  

Du kan även ha satellittelefon. Detta är visserligen ofta en kostsam lösning med höga samtalskostnader. Men om du känner ett behov av en telefon som alltid fungerar så kan detta vara ett alternativ. 

På Telekomguidens hemsida (www.telekomguiden.se) kan du hitta länkar till olika leverantörer av telefoni och bredband. 

Sidan senast granskad den 9 november 2020