Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

När barnen berättar finns det hopp - gemensam utställning från kommunens förskolor

2024-03-28

Mellan den 13 till 28 april kommer barnen från Västerviks förskolor att ha en konstutställning tillsammans hos Västerviks konstförening, Konstviken. Varmt välkommen till invigning och öppet hus på Inspira pedagogiskt centrum och Konstviken lördag 13 april!

Om uställningen "När barn berättar finns det hopp"

Alla förskolor i kommunen arbetar sedan 2020 i ett gemensamt projekt: ”Ett hållbart nu för en hoppfull framtid”. Detta läsår förstärktes även det med ett tillägg kring barns berättande. Som en del i vårt fortsatta arbete har vi nu fått möjlighet att dela barnens berättelser i denna konstutställning tillsammans med Västerviks konstförening med titeln ”När barn berättar finns det hopp”.  

Utställningen blir en möjlighet för oss att komma samman och dela ljusglimtar av barns berättande med varandra. På detta sätt lyfter vi fram barnens röster genom deras berättande. Ta chansen och upplev ett litet smakprov av barns berättande som pågår just nu på varje förskola!

Invigning och öppet hus

Lördag den 13 april mellan klockan 12 till 15 är det invigning av utställningen på Konstviken och samtidigt öppet hus på Inspira pedagogiskt centrum. Utställningen går sedan att se fram till 28 april på Konstviken. Varmt välkommen!

Om Inspira pedagogiskt centrum

Inspira är ett bildningspalats för möten mellan pedagoger och lärare inom förskolan och skolan. Vårt uppdrag är att skapa möjligheter för kollegialt lärande och att inspirera pedagoger, lärare och rektorer samt skapa möjlighet att vidga och fördjupa förståelsen för våra uppdrag. Vi arbetar för att lyfta fram vikten av estetiska lärprocesser med fokus på hållbarhet ur flera olika perspektiv, socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Både fristående och kommunala förskolor är välkomna.

Läs mer om Inspira här

Sidan senast granskad den 28 mars 2024