Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 04 september, 08:49

Vi bygger om webbplatsen

Hoppsan hejsan! Här är det lite rörigt eftersom att vi bygger om vår webbplats. Men det kommer bli såå himla bra sen! Vi bygger om webbplatsen
Hoppa till innehåll

Välfärdsteknik inom vård och omsorg 50 YHP

Detta är en utbildning för dig som arbetar inom vård och omsorg och vill höja din kompetens inom digital teknik. En teknik som kan ge den enskilde trygghet, frihet och samtidigt vara ett stöd för anhöriga.

Den tekniska utvecklingen som sker idag ger möjlighet för omsorgstagare att få ett värdigare, mer självständigt liv och öppnar samtidigt upp för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet samt förbättra arbetsmiljön för personalen. För att det ska lyckas och för att tekniken ska användas på ett etiskt riktigt sätt, som tar hänsyn till den enskildes integritet och självbestämmande, krävs mer kompetens. Utbildningen är framtagen i samarbete med arbetslivet i regionen.

Exempel på kursinnehåll:

  • Aktuell terminologi
  • Omvärldsbevakning, lagstiftning och regelverk
  • Etik och värdegrundsfrågor
  • Syftet med välfärdsteknik, säkerhet och integritet
  • Exempel på välfärdstekniska produkter och tjänster
  • Grundläggande IT- och systemkunskap kopplat till välfärdsteknik och e-hälsa

Så fungerar det

Utbildningen går på halvfart under 20 veckor. Studierna har ett upplägg bestående av 6 schemalagda lärarledda träffar via Zoom. Du tar del av den digitala undervisningen antingen hemifrån, eller på plats hos oss på Campus Västervik, där vi direktsänder föreläsningen till någon av våra föreläsningssalar. Anmäl din önskan om att sitta på Campus Västervik till: nova@oskarshamn.se

De digitala träffarna fylls med föreläsningar, gruppdiskussioner, seminarier, redovisning av studieuppgifter mm. Mellan de schemalagda digitala träffarna så arbetar du självständigt med inläsning av litteratur, inlämningsuppgifter, fallstudier, grupparbeten mm.

På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater använda våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Läs mer på Novas webbplats

Sidan senast granskad den 9 september 2022