Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Två glada studenter som sitter vid ett bord och fikar.

Att studera på Campus Västervik

På Campus Västervik står du som är student i fokus. Vi strävar efter att du ska trivas så bra som möjligt och få de bästa förutsättningarna att genomföra din utbildning. Därför utvecklar vi hela tiden vår service, teknik och studiemiljö. Du har också rätt till stöd och vägledning från lärosätet du är antagen vid. 

Så här går studierna till

På Campus Västervik läser du eftergymnasiala utbildningar. Vi erbjuder program och kurser som drivs av ett universitet, en högskola eller en yrkeshögskola, men du genomför studierna här på campus. Med hjälp av modern teknik direktsänds föreläsningarna till skärmar i våra studior. Där kan du och din klass se, höra och prata med föreläsaren och klasskamraterna som är på lärosätet. Om föreläsaren visar en presentation ser du även bilderna på skärmen. Inom ett par av våra program finns adjunkter som undervisar på plats här, men oftast är dina föreläsare på det lärosäte som driver utbildningen. Här på campus finns dock alltid kunnig personal som ser till att teknik och allt runt omkring dig fungerar på bästa sätt.


Therese Essén och Karolina Alm berättar hur det är att läsa en decentraliserad utbildning på Campus Västervik. (Filmen är från 2021)

Våra lokaler

Campus Västerviks erbjuder lokaler som är anpassade för att ge en god och trivsam studiemiljö. Här kan du och dina studiekamrater vara på både kvällar och helger. Använd gärna våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. På Campus Café kan du äta lunch till bra pris, eller värma din matlåda. Vi har gott om toaletter, flera skötrum och ett vilorum. Du som är student får en egen kodbricka för att ta dig in i byggnaden.

Sidan senast granskad den 13 oktober 2023