Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor
Campushuset

Om Campus Västervik

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

Campus Västervik är ett lokalt campus vilket betyder att vi ägs och drivs av Västerviks kommun och samarbetar med olika högskolor och universitet kring platsförlagda utbildningar.

Hos oss finner du en lång erfarenhet av olika typer av mötesteknik. Vi har sedan starten 1996 ökat i både antalet studenter, utbildningar och medarbetare och det tänker vi fortsätta med. Vi tycker att alla ska få möjlighet till högre utbildning och påbyggnadsutbildningar inom högre utbildning utan att behöva lämna sin hemkommun.

Vi vill också vara med och skapa och sprida lokalproducerad forskning, därför har vi sedan 2016 en forsknings- och utvecklingsmiljö på Campus Västervik. Detta kan du läsa mer om på
FoU-Campus Västervik

Hur vet vi vilka utbildningar som behövs?

Vi besöker och diskuterar återkommande med arbetsmarknaden så som näringsliv, landsting och både statliga och kommunala förvaltningar kring vilket framtida anställningsbehov som de bedömer att de kommer att få. På så sätt kan vi samarbeta med högskolor och universitet för att kunna etablera utbildningar som behövs till Campus Västervik och för studenter sedan leder vidare till arbete – Hos oss går minst 98 av 100 studenter vidare ut i arbetslivet.
Samverkan med arbetsmarknad

Hur fungerar det?

Hos oss har du oftast inte dina föreläsare på plats, vi arbetar istället med distansöverbryggande teknik. Våra studios varierar i storlek och rymmer mellan 6-63 personer. Vanligtvis har de flesta sina föreläsningar i våra mellanstora studios som rymmer mellan 20-30 personer. Där deltar man i föreläsningen via videokonferens. Det innebär att du både kan se, höra och prata med din föreläsare. Din föreläsare kan parallellt med sin föreläsning bland annat visa ett bildspel. Då kan ni både se bildspelet och er föreläsare på samma gång.

Hos oss finns det personal som hjälper dig i våra miljöer och med frågor kring dina studier. Vi lotsar dig också vidare med frågor till exempelvis högskolan eller universitet när det behövs.

Vi har grupprum för era studier och även öppna ytor med studieplatser.

Distansmötesteknik

Vi är duktiga på distansmötesteknik. I alla våra utbildningar använder vi oss av tekniken. Handlar det om telefonkonferens, videokonferens/telebild, Adobe Connect, Skype eller något annat distansmötesverktyg kan du få hjälp hos oss! Så hör gärna av er om ni behöver hjälp med ett distansmöte. Vill du veta mer om tekniken hos oss?
Modern teknik

Adjunkter finns på plats på Campus Västervik

Socialpedagogiska programmet

Vid socialpedagogiska programmet finns adjunkter på plats i Västervik. Adjunkter finns i möten med studenter i olika former framförallt fysiska träffar, med bland annat terminsuppstart, handledning, seminarier, examinationer, samordning av verksamhetsförlagd utbildning och samtalsövningar, har du som student frågor som du behöver stöd i, relaterade till utbildningen kan du också vända dig till dessa. Adjunkterna finns även med i samtal och planering med kollegor på Högskolan Väst vid avdelningen för socialt arbete och socialpedagogik.

Sjuksköterskeprogrammet

Adjunkterna vid sjuksköterskeprogrammet är med och utbildar sjuksköterskestudenterna, dels med praktiskt träning på kliniskt träningscentrum på sjukhuset vilket innebär att de får lära sig att ta prover, sätta sonder, sätta katetrar, ge infusioner/transfusioner, linda ben, hur sug samt syrgas fungerar med mera. Adjunkterna följer även upp studenterna på deras verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Adjunkterna håller även i olika seminarier samt rättning av tentor.

Vägledning

Här kan du få all den information som du behöver när det gäller studier. Vår studie- och yrkesvägledare heter Karin Bolin. För mer information läs mer på
Studie-och karriärvägledning

Campus Café

I vårt café som drivs genom socialförvaltningen kan du sitta ner och ta en fika i en kreativ mysig miljö. Här serveras allt som hör ett café till, samt lättluncher av olika slag.

Sidan senast granskad den 23 april 2019
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun