Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

”Utbildningen förbereder en för att bli en så bra lärare som möjligt”

2024-03-11

Jakob Ericsson läser till Grundlärare i årskurs 4–6. Valet av karriär började med ett vikariat inom skolan. Jakob trivdes och ville satsa på läraryrket, men var inte redo att flytta från Västervik. Att Grundlärarutbildningen från Linköpings universitet fanns i decentraliserad form på Campus Västervik blev därför den perfekta lösningen.

Varför valde du Linköpings universitet och Campus Västervik?

SVAR: Jag har hört ett gott rykte om Linköpings universitet och speciellt lärarutbildningen, men jag befann mig inte i ett läge då jag ville flytta till annan ort och plugga. Därför var Campus Västervik perfekt för min del.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

SVAR: Jag vill arbeta som lärare för jag gillar att se barnen utvecklas och göra skillnad för dem. Men jag har också tankar på att arbeta som polis, men det får bli senare i livet i så fall.

Hur ser en vanlig dag ut på din utbildning?

SVAR: En vanlig dag på min utbildning är oftast att klassen samlas på Campus vid 8 eller 10 på förmiddagen. Då genomför vi dagens första moment som ofta är en föreläsning. Efter den är slut äter vi gemensam lunch på Campus Café och småpratar lite. Efter lunch genomför vi ofta ytterligare ett pass i form av seminarium eller liknande innan vi vänder hemåt för dagen.

Vad är det bästa med din utbildning?

SVAR: Det bästa med min utbildning är att den verkligen är viktig för att framtidens samhälle ska fungera. Man har som lärare en så otroligt stor chans att påverka och vara en viktig del av sina elevers liv och att utbildningen förbereder en för att bli en så bra lärare som möjligt är väldigt bra.

Vad är det bästa med att plugga på LiU och Campus Västervik?

SVAR: LiU har duktiga lärare, gemenskap och alltid en strävan att utvecklas. På Campus Västervik är det smidigt, familjärt och otroligt hjälpsam och trevlig personal.

Sidan senast granskad den 11 mars 2024