Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Vanliga frågor om Campus Västervik

Har du frågor och fundering kring att studera på Campus Västervik? Här samlar vi vanliga frågor. Om du behöver fler svar, tveka inte att kontakta oss .

  • Ja. Utbildningarna är på plats här på Campus Västervik. Vi har inga distansutbildningar, utan det vi kallar för decentraliserade utbildningar. Föreläsningarna sker därför i våra studios, genom att de sänds dit från högskolan/universitetet. Det kan vara så att utbildningsplanen kräver att några uppgifter ska genomföras på högskolan/universitetet som driver utbildningen. Några eller någon gång under utbildningstiden kan du därför behöva resa till lärosätet.

  • Det varierar från utbildning till utbildning men räkna med 3–4 dagar i veckan, inräknat föreläsningar och grupparbeten. Schema går att se i Timeedit.se för varje lärosäte och program .

  • Campusbyggnaden har vuxit och byggts ut ett antal gånger, sedan starten 1997. I dag är byggnaden ca 5000 kvadratmeter stor. Vi har högskolemässiga lokaler, där du och dina studiekamrater kan vara, mellan klockan 07.00 och 21.30. Du har en kodbricka för att ta dig in i byggnaden . Använd gärna våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. På Campus Café kan du äta lunch till bra pris, eller värma din matlåda. Här finns gott om toaletter, flera skötrum och ett vilorum.

  • Dina lärare befinner sig den mesta tiden på lärosätet. Deras föreläsningar direktsänds därifrån till den studio på Campus Västervik, där du och dina studiekamrater sitter. På stora skärmar ser du föreläsaren, presentationer och de studiekamrater som sitter på lärosätesorten. Eftersom föreläsningen direktsänds har du möjlighet att ställa frågor till läraren under tiden.

  • Ja, du kan skriva alla dina tentor här. Även om du läser ett program på något annat än de universitet/högskolor vi samverkar med.

  • Ja, alla våra utbildningar är studiemedelsberättigade.

  • Ja, i de allra flesta fall. De utbildningar som ges på Campus Västervik är anpassade till arbetsmarknaden och efterfrågade av arbetsgivare i kommunen och norra regionen. Minst 98 procent av våra studenter har arbete direkt efter utbildningen.

Sidan senast granskad den 3 april 2024