Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Linus och Isabella tar examen: ”Det känns så himla rätt”

2024-06-03

Läsåret går mot sitt slut och snart tar yrkeslivet sin början för många av de studenter som nu tar examen. I år går de första studerande inom Tekniskt basår ut, liksom första klassen i Programmet för socialpsykiatrisk vård. Två från den klassen är Linus Hansen och Isabella Olson. För Linus väntar jobb medan Isabella ska fortsätta att studera.

Under vecka 22 och 23 firar vi att nyblivna redovisningsekonomer, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och grundlärare tar sin examen. Det gör även den klass som 2021 blev först att gå Programmet för socialpsykiatrisk vård på Campus Västervik. I fredags samlades klassen under ett högtidligt firande. Campuschef Jerry Engström och utbildningskoordinator Annika Uldén höll tal och delade ut rosor. Studenterna bjöds på tårtbuffé och fick koppla upp sig till klassen och lärarna vid Högskolan Väst (som håller i utbildningen) för att gratulera varandra och säga hej då.

De flesta har jobb

De flesta har redan fått jobb. För Linus Hansen, 29 år, väntar en fast anställning på Vuxenenheten i Västerviks kommun. Där ska han jobba med människor som har beroendeproblematik.

Det ska bli skönt att börja jobba. Eftersom vi är första klassen ut i Västervik var jag först rädd att det skulle bli svårt att få jobb och att man skulle behöva sälja in sig men många har fått jobb. Min nya chef tyckte att utbildningen passade perfekt och ger den kompetens som de behöver, säger Linus Hansen.

”Utbildningen var som gjord för mig”

Efter flera års arbete inom restaurangbranschen i Västervik tänkte Linus Hansen ”Nu eller aldrig”, när han läste att utbildningen skulle starta i Västervik. Han hade då tänkt under en längre tid att han ville jobba med frågor som rör psykisk ohälsa.

Utbildningen var som gjord för mig. Det blev också över förväntan att plugga på Campus Västervik. Vår klass är mindre än den i Trollhättan och vi har blivit väldigt tajta under de här åren. Att jag tog det här steget känns så himla rätt, säger Linus Hansen.

För hans klasskamrat Isabella Olson, 22 år, väntar först sommarjobb men därefter hoppas hon bli antagen för att kunna fortsätta att studera. Isabella Olson flyttade till Västervik från Katrineholm för att studera. Nästa anhalt blir Malmö.

Jag har fått jobb som stödpedagog på Malmö Stad och har sökt en masterutbildning i kriminologi, berättar hon.

Fortsatta studier efter tekniskt basår

Två andra som hoppas på fortsatta studier i höst är Lisa Olsson, 21 år, och Alfred Dahlgren, 22, som har läst Tekniskt basår. Basåret startade på Campus Västervik för första gången i höstas genom samverkan med Linköpings universitet (LiU). De studerande har efter basåret möjlighet att komma in på LiU:s ingenjörsutbildningar via garantiplats. Något som både Lisa och Alfred nu hoppas på.

Det här året har varit intensivt men kul. Jag har lärt mig mycket. Till hösten har jag sökt Civilingenjör Design och produktutveckling i första hand, säger Lisa Olsson.

Kanske får hon och Alfred Dahlgren fortsätta att vara klasskamrater, eftersom Alfred har sökt samma utbildning.

Jag vill bli civilingenjör för att det verkar spännande och kreativt, berättar han.

Campus Västervik önskar lycka till och stort grattis!

Sidan senast granskad den 3 juni 2024