Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ny utbildning har fokus på hållbara samhällen

2023-12-15

Höstterminen 2024 startar utbildningen Tillämpad samhällsplanering på Campus Västervik, genom samverkan med Högskolan Väst. Utbildningen ger kompetens för arbete med att planera långsiktigt hållbara samhällen. En kompetens som är eftertraktad av arbetsmarknaden.

Att starta den här utbildningen är ett viktigt steg för att möta de ökande behoven av den här kompetensen. Samtidigt kan vi erbjuda en spännande utbildning för personer som drömmer om få vara med och utveckla moderna hållbara samhällen, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik.

Utbildning till samhällsplanerare

Utbildningen ger 180 högskolepoäng. Studenterna får bland annat en helhetssyn på processerna inom samhällsplanering och fördjupar sig inom relevant lagstiftning, offentlig förvaltning, samverkan och hållbar samhällsutveckling.

Utbildningen rustar dig till att bli en samhällsplanerare som kan möta människor i olika roller och kompetenser, hantera kommunikation, samarbete, projektledning och problemlösning. Vi hoppas och tror att det är en utbildning som kan locka många sökande i vår, säger Benny Ahlsén, utbildningskoordinator på Campus Västervik.

En annan förändring som sker på Campus nästa år är att programmen Socialpsykiatrisk vård och Specialistsjuksköterska med inriktning mot distriktssköterska – avancerad vård i hemmet tar en paus. Tanken är att de ska starta igen om ett par år.

Vad innebär decentraliserad högre utbildning?

Att utbildningarna på Campus Västervik är decentraliserade betyder att studenterna kan genomföra sina studier i Västervik, i stället för orten där lärosätet finns. På Campus Västervik ingår studenterna i en grupp, som tar del av direktsända föreläsningar från lärosätet.

Läs om utbildningen Tillämpad samhällsplanering

Läs mer om att studera på Campus Västervik

Sidan senast granskad den 15 december 2023