Högre utbildning och forskning i landsbygdskommuner
Att göra verklighet av visioner
Rapporten är en utvärdering av projektet Campus i Småland 2030. Utvärderingen har haft ett särskilt fokus på projektets arbetssätt, där utbildnings- och forskningssamverkan har genomförts utifrån syftet att skapa lärande om projektets arbete.
Att göra verklighet av visioner
Ökad tillgång till högre utbildning och forskning i norra Kalmar län
Den här projektrapporten beskriver arbetet i utvecklingsprojektet Campus i Småland 2030 (2019-2021). Rapporten beskriver hur ett regionalt samverkansarbete kan öka tillgången till högre- och eftergymnasial utbildning samt forskning i landsbygdskommuner. Syfte med projektet var att stärka kunskapsutveckling och kompetensförsörjning i norra Kalmar län.
Ökad tillgång till högre utbildning och forskning i norra Kalmar län
Att tillgängliggöra forskning
Projektrapport om arbete med att göra forskning tillgänglig för elever på mellanstadiet, genom att tillsammans producera ny kunskap. Syftet var att ett nytt koncept för att ge elever i årskurs fyra nya arenor för lärande och utveckling under temat energi.
Att vara i sitt livs form
En forskningsrapport som handlar om vad som händer individer, grupper och kanske till och med ett samhälle när en av ortens stora industrier och arbetsgivare, lägger ner sin verksamhet.
Medvetandegöra normer och integrera jämställdhet inom högre utbildning
Den här forskningsrapporten ger en bakgrund till jämställdhetspolitik och jämställdhetsintegration i Sverige generellt och Kalmar län specifikt. Den bidrar med en bild av dagens jämställdhet, med fokus på könsbundna studieval.
Medvetandegöra normer och integrera jämställdhet inom högre utbildning
Var finns socialpedagogerna
Den här rapporten synliggör på vilket sätt Socialpedagogiska programmet och de som genomfört utbildningen har haft betydelse för utvecklingen av välfärdsarbetet i region Kalmar län. Utbildningen har erbjudits på Campus Västervik genom samverkan med Högskolan Väst. Forskningsrapporten visar på ett tydligt sätt vad utbildning, byggd på kunskap i samverkan, kan betyda för tillväxt och konkurrenskraft i en region utanför storstadsorterna.
Behovsinventering – Aktuella och framtida kunskaps- och kompetensbehov i norra Kalmar län
I den här rapporten redovisas den behovsinventering, som genomförts inom ramen för CiS2030, vars syfte var att identifiera aktuella och framtida kunskaps- och kompetensbehov, med mål att i nästa steg tillgängliggöra eftergymnasial utbildning och forskning i norra Kalmar län som har hög relevans för den regionala välfärden och arbetsmarknaden.
Behovsinventering – Aktuella och framtida kunskaps- och kompetensbehov i norra Kalmar län