Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Tekniskt basår startar på Campus Västervik i höst

2022-12-19

Från och med hösten 2023 blir det möjligt att läsa ett tekniskt basår på Campus Västervik. Basåret innehåller kurser som ger den studerade behörighet att läsa vidare inom tekniska program på högre nivå. Ansökan till Tekniskt basår öppnar i mars.

– Vi startar Tekniskt basår på Campus Västervik eftersom det är en viktig väg in till studier på högre nivå. Tekniskt basår ger behörighet att läsa till exempel ingenjörsutbildningar, som i sin tur ger en kompetens som vår arbetsmarknad har stort behov av, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik.

Det tekniska basåret drivs av Linköpings universitet, som kommer att ha grupper med studerande på olika orter. Linköpings universitet erbjuder de studerande, som genomför basåret inom utsatt tid, en möjlighet till garantiplats på universitetets civil- och högskoleingenjörsprogrammen, kandidatprogram och ämneslärarprogram.

Tekniskt basår – så fungerar det

Basåret innefattar ett års heltidsstudier som ger 60 FUP (förutbildningspoäng). Basåret är ett förberedande kurspaket som ger dig behörighet som minst motsvarar Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1. Undervisningen sker på plats på Campus Västervik och föreläsningarna direktsänds från Linköpings universitet, så att de studerande kan ställa frågor och ha dialog med läraren under pågående föreläsning. Vid några tillfällen åker gruppen till Campus Norrköping för att göra laborationer och träffa kurskamrater som finns där.

Läs mer om Tekniskt basår på Campus Västervik

Sidan senast granskad den 19 december 2022