Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Statsministern på digitalt besök: ”Campus har en väldigt stor betydelse”

2021-05-07

Stefan Löwén på digitalt besök på Campus Västervik. Bilden visar en studio med personer som sitter i stolar riktat mot en skärm där Stefan finns
På onsdagen gjorde statsminister Stefan Löfven ett digitalt besök på Campus Västervik. Han ville veta hur verksamheten ser ut och hur campus samarbetar med lärosäten och arbetsmarknad för att stärka kompetensförsörjningen i kommunen. Av reaktionerna att döma verkade statsminstern nöjd med vad han hörde.

– Om det som skett på Campus i Västervik hade skett i alla våra 290 kommuner, ja då hade det blivit åka av, sade Stefan Löfven under mötet.

På mötet deltog även campuschef Jerry Engström, Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Västerviks kommun, licentiandstudenter vid campus, representanter från företagen CNC Plåt och Inzile, som fortbildat personal via campus, samt politiker och tjänstemän som lyssnade.

Campus Västervik erbjuder runt 25 utbildningar på högre nivå och producerar forskning med koppling till det lokala samhället. Detta är möjligt genom samverkan med olika universitet och högskolor. Campuschefen Jerry Engström beskrev den utveckling som har skett på campus sedan starten 1997 och de goda resultat och effekter satsningen har för både invånare och kommunen.

– Västervik visar vägen framåt på ett bra sätt, Sverige behöver mer flexibel och anpassad utbildning. Campus har en väldigt stor betydelse för Västervik. Med hjälp av Campus kan man bo kvar och samtidigt studera, sade Stefan Löfven.

Jerry Engström passade också på att skicka med statsministern sin syn på hur staten kan underlätta för Västervik och andra kommuner med stora avstånd till universitet och högskolor:

– I dag bygger våra samarbeten med lärosäten på god vilja. Det finns ingen strukturerad lösning där till exempel uppdrag eller incitament till högskolesektorn kan underlättar samverkan.
– Jag hör och antecknar, svarade Stefan Löfven.
Sidan senast granskad den 7 maj 2021