Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Passa på att söka! Nästa år tar Grundlärarprogrammet paus

2022-07-15

Den 15 juli öppnar sen anmälan till ett antal utbildningsprogram på Campus Västervik. Bland annat Grundlärare i fritidshem, som tar en paus från och med nästa år. Är du intresserad av att gå utbildningen i Västervik är det därför läge att söka nu.

Det treåriga programmet Grundlärare i fritidshem tar emot en ny studentgrupp på Campus Västervik när höstterminen startar. Än finns några utbildningsplatser kvar.

– Den här utbildningen leder till ett spännande och varierat yrke. Du får dels arbeta med barns kommunikation, fritid och kultur, dels undervisa inom musik, bild eller idrott för låg- och mellanstadieelever i skolan, berättar Katja Vrettou, utbildningskoordinator på Campus Västervik.

Även förskollärarprogrammet på Campus Västervik tar en paus från och med 2023. Båda lärarprogrammen drivs av Linköpings universitet, som samverkar med Campus för att erbjuda utbildningar i Västervik.

– Att vi kan erbjuda lärarutbildningar är oerhört värdefullt för Västervik. Därför fortsätter vi vår samverkan med LiU och kommer från och med 2023 att starta programmet Grundlärare i årskurs 4–6 här. Samtidigt tar de andra programmen paus, så att vi kan se över behovet på arbetsmarknaden, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik.

Hur långa pauserna blir är ännu inte fastställt.

De andra utbildningar på Campus Västervik som går att söka genom sen anmälan är Socialpsykiatrisk vård och Specialistsjuksköterska.

Läs om Campus Västerviks utbildningar och ansök genom sen anmälan

Kontakt

Jerry Engström
Campuschef, Campus Västervik
Telefon: 0490 - 25 41 14
E-post: jerry.engstrom@vastervik.se

Sidan senast granskad den 15 juli 2022