Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Första årskullen förskollärare tar examen – samtliga går direkt ut i arbete

2023-01-13

Gruppbild på några av de nyexaminerade förskollärarna.

Nu firar vi att första studentgruppen som går Förskollärarprogrammet på Campus Västervik tar examen. Därmed intar 19 färska förskollärare kommunens förskolor. ”En glädjens dag för förskolorna” sade kommunens verksamhetschef, Christine Andersson, under avslutningsceremonin på fredagen.

Det som återstår av den 3,5 år långa utbildningen, som Campus ger i samverkan med Linköpings universitet, är att studenterna ska gå upp med sina examensarbeten. Ändå har samtliga redan lyckats få jobb som förskollärare. Av 20 studenter kommer 19 att arbeta i Västerviks kommun och en i Oskarshamns kommun, där hen bor.

– Jag har fått jobb som förskollärare på Älvdansens förskola, berättar Noor Nemo, som tidigare har jobbat som barnskötare i Västervik.

Trots att Noor Nemo redan är utbildad förskollärare i Syren, där hon också har arbetat inom yrket i sex år, tycker hon att Förskollärarprogrammet har varit ”bra och spännande”.
Avslutningsceremonin bjöd bland annat på mingel och gemensam lunch samt tal från representanter från såväl kommunen som Campus Västervik och facket.

– Det är en glädjens dag för förskolorna i Västerviks kommun, som nu kan ta emot så många välutbildade förskollärare. Varmt välkomna till oss. Vi behöver er och barnen behöver er, sade Christine Andersson, verksamhetschef för förskolorna i Västerviks kommun.

Under veckan har även en årskull sjuksköterskor haft avslutningsceremoni. Campus önskar er alla stort grattis, lycka till och välkomna åter!

Sidan senast granskad den 13 januari 2023