Hoppa till innehåll

Anpassad Gymnasieskola

Lärare och elever klipper gräs 

Inom Anpassad Gymnasieskola i Västerviks kommun finns fyra olika program. Programmet för hotell, restaurang och bageri, Programmet för administration, handel och varuhantering, Programmet för fastighet, anläggning och byggnation samt Individuella programmet. Alla är utformade för de behov som eleven har.

För dig som ska sluta Anpassadskola är Anpassad Gymnasieskola ett bra alternativ. Vi har stora möjligheter att anpassa utbildningen efter just dina behov och önskningar. Anpassad Gymnasieskola är 4-årig och innehåller minst 22 veckors arbetsplatsförlagd praktik, gäller FA och HR.

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang, och inom branscher där service och bemötande är viktigt.

Programmet för fastighet, anläggning och byggnation är till för dig som är intresserad av att arbeta med reparationer och underhåll av fastigheter och byggnader både ute och inne. Har du intresse av att arbeta med underhåll eller markarbeten i parkmiljöer passar det här programmet också för dig.

Programmet för administration, handel och varuhantering är programmet för dig som gillar att hålla ordning, sortera och strukturera saker och ting. Om du är intresserad av att arbeta i affär, kontor eller på lager så är detta program valet. På Programmet för administration, handel och varuhantering får du lära dig hur man arbetar med enklare administrativa arbetsuppgifter och enklare dokumentation. Utbildningen lär dig hur handel och varuhantering fungerar, du får träna på att ge bra service och att prata med kunder på ett bra sätt.  

Individuella programmet är till för dig som inte kan gå på ett nationellt program i gymnasiesärskolan på grund av din funktionsnedsättning. Det individuella programmet ska utformas på ett sådant sätt att det passar just dig. Utbildningen ska ge dig kunskaper som du kan använda för att du ska få ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

Läs mer om Anpassad Gymnasieskola genom att ladda ner VGYs katalog för 2022-2023, du hittar den under "Relaterad information" längst upp till höger på sidan. 

Sidan senast granskad den 1 februari 2023