första bild, två elever som sitter i blåa rockar, Bild två en pojke i svart tröja. Bild tre en tjej med en grön tröja som skrattat. Bild fyra en pojke som arbetar med trä.

Program på Västerviks gymnasium

Vi som arbetar på Västerviks Gymnasium hälsar dig välkommen och lovar att göra vårt bästa för att du skall trivas och utvecklas inom det program som du väljer. Vi har en stor variation av program, som tar dig vidare till högskolan eller arbetslivet, samtidigt som du kan få vidareutveckla ditt specialintresse. För elever som saknar behörighet har vi även Introduktionsprogrammet där utbildningen utformas efter behov.

Vår Anpassade gymnasieskola erbjuder 4 olika program.

Det är viktigt att du hittar ett program som du kommer att trivas med och som ger dig bra förutsättningar inför framtiden, antingen du funderar på att läsa vidare efter gymnasiet eller om du vill skaffa dig en yrkesinriktad utbildning.

Västerviks Gymnasium har ett brett utbud med 11 nationella program. Dessutom innehåller många av programmen flera inriktningar vilket ger dig stora valmöjligheter. För dig som tänker läsa vidare finns möjligheten att inom det individuella valet få den behörighet som krävs för vissa högskole- och universitetsstudier, även om du väljer ett yrkesinriktat program. Vi har många kurser att välja mellan på det individuella valet, du kan exempelvis läsa kurser som ger dig meritpoäng. Våra duktiga studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna så att du får rätt utbildning för just dig! Vi kan dock inte garantera att alla program och inriktningar startar. Det är som vanligt efterfrågan som styr. Ett program eller inriktning kan inte starta med hur få elever som helst. Tveka inte att kontakta oss på Västerviks Gymnasium om du undrar över något.

Välkommen till Västerviks Gymnasium – Vi har en plats för dig! 

Vänliga hälsningar

Personalen på Västerviks Gymnasium

Sidan senast granskad den 3 maj 2024