Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Startsida [snabbkommando alt 1] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledarna på Västerviks Gymnasium finns för dig som vill ha svar på frågor och/eller stöd i dina undringar kring pågående eller framtida studie- och yrkesval. I vårt arbete står du som elev i centrum. Det är dina önskemål och funderingar som är grunden för vår verksamhet.

Vi vill ge dig relevant och saklig information om valmöjligheter inom ditt gymnasieprogram, om studievägar/utbildningar, samt om yrken och arbetsmarknad. Vi hjälper dig att identifiera och sammanföra dina intressen, behov, resurser och mål för vägar mot vidare studie- och/eller yrkesliv.

Informationen och vägledningen får du successivt under dina tre år på gymnasiet för att på bästa sätt förbereda dig för kommande studie- och yrkesliv.

På Västerviks Gymnasium arbetar följande studie- och yrkesvägledare:

Studie- och yrkesvägledare på VGY

Amanda Lundberg 

Gymnasiesärskolan, programmet för hotell, restaurang och bageri, samt programmet för fastighet, anläggning och byggnation.

Amanda arbetar tisdag och onsdagar i december

0490-25 43 15

amanda.lundberg@vastervik.se 


Johanna Ljungquist 
Ansvarar för Försäljning- och serviceprogrammet, Ekonomiprogrammet, Restaurang och livsmedelsprogrammet, samt Introduktionsprogrammet. 

0490-25 42 77

johanna.ljungquist@vastervik.se

Maria Moreau
Ansvarar för Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Hantverksprogrammet (inriktning frisör och finsnickeri), Vård- och omsorgsprogrammet, samt Introduktionsprogrammet.
0490-25 43 43
maria.moreau@vastervik.se

Britt Karlsson
Ansvarar för Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.
0490-25 42 80
britt.karlsson@vastervik.se

Sidan senast granskad den 27 december 2022
Innehållsansvarig: Charlotte Aspeteg