Samverkan och knappnålar.

För dig som ansöker

Du som ska söka till gymnasieskolan 2024

På grund av Covid-19 vid antagningsperioden 2021 så visades informationen om hur webbansökan via Dexter går till via film istället för fysiskt möte. Vi kommer att fortsätta informera via film även vid 2024 antagningsperiod. Då vi INTE har gjort en ny film för 2023, så stämmer inte datumen som sägs i filmen. Er studie och yrkesvägledare hjälper er med de datum som är aktuella i år

Klicka här för att komma till filmen i ett eget fönster

Gymnasieregion norra Kalmar läns logga

 

Här finns en sammanställning på några saker som är bra att tänka på inför valet till gymnasieskolan.

Elever som är folkbokförda i Västerviks kommun söker till gymnasieskolan via webben, användarnamn och lösenord får du av din studie- och yrkesvägledare i början av vårterminen 2024.

Du söker via webben även om du väljer flera program eller söker till andra orter. Ansökan ska alltid gå via antagningskansliet i hemkommunen.

När du gjort ditt val ska du bekräftat och skriva ut din ansökan, kvittensen ska skrivas på av den sökande. Går du i grundskolan eller gymnasieskolan lämnar du kvittensen till din studievägledare, som sedan lämnar den vidare till antagningskansliet.

Om du inte går i skolan kontakta Gymnasieantagningen för att få kontouppgifter till Dexter, så att du kan göra din ansökan via webben. När din ansökan är klar ska du bekräfta och skriva ut den, skicka den undertecknade ansökan till:

Västerviks Gymnasium
Gymnasieantagningen
Östersjövägen 6
593 32 Västervik

Sidan senast granskad den 3 maj 2024