Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Startsida [snabbkommando alt 1] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Tillgänglighetsredogörelse för Västerviks Gymnasiums webbplats

Västerviks Gymnasium står bakom den här webbplatsen. Webbplatsen ska vara tillgänglig för dig som har en funktionsvariation. Den ska fungera oberoende av vilka hjälpmedel du använder.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen och vi arbetar hela tiden för att göra den mer tillgänglig.

På den här sidan beskriver vi:

  • Hur webbplatsen vastervik.se/Vasterviks-Gymnasium/ uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.
  • De tillgänglighetsproblem vi känner till på webbplatsen.
  • Hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.

  • När du förstorar en sida till 200 % får vissa långa ord i menyerna inte plats och vissa ytor på webbplatsen blir låsta. Du kan förstora sidorna till 175 % utan att du tappar information. 
  • Vi har pdf-dokument på webbsidan som omfattas av lagen, men som inte uppfyller kraven. Om du använder ett uppläsande verktyg för dessa pdf:er så kan du exempelvis få problem med läsordningen och sakna alt-texter till bilder. Det finns också dokument på webbplatsen som är inskannade som bilder. Vi arbetar med att tillgängliggöra dessa dokument.

På webbplatsen har vi länkar till formulär och e-tjänster som ligger i vår e-tjänstportal. Brister i e-tjänster och blanketter redovisas på e-tjänstportalens webbplats.

Västerviks kommuns e-tjänstportal.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från webbplatsen i något annat format än det som finns publicerat så är du välkommen att kontakta oss för att få hjälp.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Har du någon funktionsvariation som gör att du har svårt att själv kontakta oss? Då kan du ta hjälp av post- och telestyrelsens tjänster för dig som till exempel är gravt synskadad, döv eller har talsvårigheter.

Läs mer om tolkning för dig med funktionsvariation här.

Har du synpunkter på tillgängligheten?

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Har du upptäckt något problem som inte är beskrivet på den här sidan eller anser att vi inte uppfyller lagens krav? Hör av dig så att vi får veta att problemet finns så ska vi försöka åtgärda det.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du har meddelat brister till oss och inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta DIGG och anmäla det.
Anmäl bristande tillgänglighet hos Myndigheten för digital förvaltning.

Så har vi testat webbplatsen

Vi har gjort en egenkontroll av vastervik.se/Vasterviks-Gymnasium/.

Du hittar protokollet från vår kontroll av webbplatsen här (pdf, 205 kB).

Företaget Funka har gjort en oberoende granskning av webbplatsen vastervik.se som vi har utgått ifrån i vårt arbete för en tillgänglig webbplats. Vi använder oss också av verktyget Siteimprove som varje vecka rapporterar om eventuellt nytillkomna fel och brister på sidan.

Webbplatsen publicerades september 2013.

Redogörelsen uppdaterades senast den 2020-12-14.

Sidan senast granskad den 21 oktober 2020
Innehållsansvarig: Charlotte Aspeteg