Tjej med kockmössa i ett kök.

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta i en av Sveriges snabbast växande branscher? Bara i Västervik växer det så det knakar. Vi kan ge dig en grundläggande utbildning med goda möjligheter till arbete inom restaurang- och livsmedelsbranschen efter utbildningen.

Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskaper inom restaurang, servering och service. Du får chans att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och din förmåga att arbeta i ett team. Teorin kan vara yrkesinriktad eller förbereda för vidare studier både nationellt och internationellt. Restaurang- och 
livsmedelsprogrammet präglas av service, samarbete och flexibilitet. Du utbildas för att arbeta i en bransch där service och 
gästbemötande är i fokus. Det är därför viktigt att du tycker om att ge service till andra människor och gillar att ha mycket folk omkring dig. 
Första året läses alla kurser gemensamt, år två likaså. Till år tre väljer du om du vill fördjupa dig mot kök eller servering och drycker. 
Vi arbetar dessutom mycket tillsammans med näringslivet i Västervik. Genom hela programmet genomsyras arbetet av entreprenörskap i sann företagsanda, kanske går du själv i tankar att i framtiden starta något eget? ”Vi erbjuder inriktningen Kök och servering. Arbete med vår ”riktiga” restaurang förekommer flera dagar i veckan och även vissa kvällar och helger. Lunchservering, avsmakningsmiddagar och olika festarrangem kommer att ingå; exempelvis bröllop och temamiddagar.”16 veckor av din utbildning är Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att du får praktisera dina kunskaper du skaffat dig i skolan på olika arbetsplatser.
Att vara flexibel och organiserad är ett stort plus! 

Tjej med ett leende som står med en påse.

Sidan senast granskad den 4 juni 2024