Restaurang och livsmedelsprogrammet

Tjej som dukar i restaurangen

Är du intresserad av att arbeta i en av Sveriges snabbast växande branscher? Bara i Västervik växer det så det knakar. Vi kan ge dig en grundläggande utbildning med goda möjligheter till arbete inom restaurang- och livsmedelsbranchen efter utbildningen.

Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskaper inom
restaurang, servering och service. Du får chans att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och din förmåga att arbeta i ett team. Teorin kan vara yrkesinriktad eller förbereda för vidare studier både nationellt och internationellt.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet präglas av service, samarbete och flexibilitet. Du utbildas för att arbeta i en bransch där service och gästbemötande är i fokus. Det är därför viktigt att du tycker om att ge service till andra människor och gillar att ha mycket folk omkring dig.

Första året läses alla kurser gemensamt, år två likaså. Till år tre väljer du om du vill fördjupa dig mot kök eller servering och drycker.
Vi arbetar dessutom mycket tillsammans med näringslivet i Västervik. Genom hela programmet genomsyras arbetet av entreprenörskap i sann företagsanda, kanske går du själv i tankar att i framtiden starta något eget?

Västerviks Gymnasium erbjuder inriktning:

  • Kök och servering

Läs mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet genom att ladda ner VGYs katalog för 2022-2023, du hittar den under "Relaterad information" längst upp till höger på sidan. 

Sidan senast granskad den 28 december 2022